Pronađen UBICA koji je pre TRIDESET godina počinio UBISTVO nad mladim parom! (FOTO)
Foto: printscreen/youtube/Evalogue.Life

Neverovatno!

Pronađen UBICA koji je pre TRIDESET godina počinio UBISTVO nad mladim parom! (FOTO)

Ona je ubacila DNK profil ubice na javnu genetičku web stranicu kako bi pronašla njegove srodnike i napravila porodično stablo

Objavljeno:

Uz pomoć veb stranice Sisi Mur i njen tim su pronašli čoveka koji je 1987. godine ubio mladi par iz Kanade Tanju van Kujlenborg i njenog dečka Džeja Kuka.

Mladi par je te godine krenuo u vozilom u Sijetl, i na tom putu su naleteli na čoveka koji je silovao Tanju i pucao joj u glavu dok je njenog dečka pretukao i zadavio.

U njihovim kolima ubica je ostavio plastične rukavice koje je policijski inspektor protumačio kao poruku da ga nikada neće pronaći.

Trideset godina se nije znalo ko je ubica, ali je zato bivša glumica odlučila da reši ovaj slučaj, iako nije imala nikakvog iskustva u radu sa policijom.

Ona je ubacila DNK profil ubice na javnu genetičku web stranicu kako bi pronašla njegove srodnike i napravila porodično stablo.

Ubrzo ih ju je to dovelo do Vilijema Erla Talbota (55), vozača kamiona koji je bio optužen u Vašingtonu, piše The Washington Post.

Mur i saradnici su uzeli DNK profil ubice koji je bio uzet na mestu zločina i postavili ga na GEDmatch u centralni registar koji omogućava korisnicima da pronađu svoje rođake tako štpo svoje gene upoređuju sa milionima drugih.

Ona je osam sati upoređivala podatke i zaključila da ubica deli dovoljno gena sa još dvoje ljudi koji su poticali iz dva različita porodična ogranka.

Ona je analizirala ko su im preci i počela je da sastavlja porodično stablo. Potomke je uspela da pronađe uz pomoć popisa, registra umrlih, članaka i društvenih mreža.

To je sve objavila osoba iz porodičnog stabla osumnjičenog, a u njemu je bilo spomenuto ime Talbottove majke koja je nosila prezime drugog ogranka porodice. Ona je bila karika koja je nedostajala.

- To je bio taj eureka trenutak - rekla je Moore.

Ovaj isti metod omogućio je rešavanje još nekoliko slučajeva. Mur i njen tim su, objavila je policija u Indiani u nedelju, pomogli da se identifikuje muškarac koji je osumnjičen da je silovao i ubio osmogodišnju Ejpril Tinsli 1988. godine.

Takođe su pomogli da se identifikuje DJ iz Pensilvanije koji je bio optužen za ubistvo učiteljice 1992. godine, glavnog osumnjičenog za ubistvo agenta za prodaju nekretnina u Teksasu 1981. godine kao i muškarca iz Vašingtona koji je optužen da je 1968. silovao i ubio devojčicu (12).

Bonus video:

POGLEDAJTE NEVEROVATNU AKCIJU U CENTRU BG (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.