ČETIRI DEČAKA IZVUČENO IZ PEĆINE: Na Tajlandu se odvija dramatična akcija spasavanja! OČI PLANETE UPRTE SU KA SPASIOCIMA! (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

svaka čast!

ČETIRI DEČAKA IZVUČENO IZ PEĆINE: Na Tajlandu se odvija dramatična akcija spasavanja! OČI PLANETE UPRTE SU KA SPASIOCIMA! (FOTO)

Akcija spasavanja započela oko 10:00 časova po lokalnom vremenu

Objavljeno: 17:00h

Čitiri dečaka izašlo je iz pećine na Tajlandu, javlja Rojters pozivajući se na visoko pozicioniranog člana medicinskog spasilačkog tima.

Spasioci su danas prvo izvukli dvojicu od 12 dečaka iz pećine na Tajlandu, koji su tamo zarobljeni nedeljama. Sa dečacima je zarobljen i njihov trener.

Spasioci su ušli u pećinu oko 10 sati po lokalnom vremenu, a prethodno je evakuisano sve osoblje osim spasilaca, lekara i obezbeđenja.

Helikopteri, koji bi trebalo da ih prevezu dečaku u najveću bolnicu u regionu udaljenu skoro 100 kilometara, uveliko se nalaze na licu mesta.

Akciju spasavanja sprovodi 18 ronilaca, trinaest stranaca i pet pripadnika tajlandskih mornaričkih "foka". Kako su ranije svetski mediji javili, među spasiocima je i jedan Srbin.

Tajlandska novinska agencija objavila je novi grafički prikaz akcije spasavanja na kojem se jasno vidi kako će dečaci biti izvučeni na površinu.

BBC takođe navodi da će se na dečake čekati najmanje 11 sati i da bi najranije mogli da se pojave iz pećine oko 21:00 čas po lokalnom vremenu.

Komandir akcije spasavanja u subotu je saopštio sa su idealni uslovi za pokušaj spasavanja dečaka u naredna tri do četiri dana.

Juče je, takođe, zvanično počela sezona monsuna u Tajlandu, koja traje do oktobra.

Dečaci se u pećini nalaze od 23. juna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.