APSOLUTNO NIŠTA NIJE SLUTILO NA TO DA ĆE SE UBITI: Šta je sve Entoni Bordejn pričao poslednjih dana svog života
Foto: Reuters

šok za sve

APSOLUTNO NIŠTA NIJE SLUTILO NA TO DA ĆE SE UBITI: Šta je sve Entoni Bordejn pričao poslednjih dana svog života

Svetski mediji i danas traže uzroke šokantnog samoubistva najpoznatijeg svetskog kuvara

Objavljeno:

Proslavljeni američki kuvar Entoni Bordejn, samo nekoliko dana pre nego što je izvršio samoubistvo dao je intervju iz kojeg niko nije mogao da nasluti tragediju. Upravo je završio snimanje emisije "Nepoznati predeli" u Hong Kongu u kojoj je ugostio poznatog kinematografa.

Bordejn je često radio rimejkove svog šoua. U njegovoj emisiji na CNN-u koja se emituje već pet godina često su hranu zasenjivali efekti.

- Pretvarali smo se da je o hrani. Retko je bilo. Uvek smo prvo pričali o filmovima pre nego što smo odlazili na lokacije zarad vizuelnih efekata, zvuka, uređivanja. Ništa ne volimo kao dubliranje, emulacije ili ponavljanje zvukova na filmu koje je retko ko od naših gledalaca video - rekao je.

Na svom šou Bordejn je provodio vreme sa filmskim zvezdama, od Fransisa Forda Kopole do Darena Aronofskog, ali je epizoda od 3. juna imala posebno snažan odraz njegove ljubavi prema filmovima. Ugostio je Kristofera Dojla u Hong Kongu. Zbog sede kose i linije ličili su na braću.

- Bio je moj heroj. Nadao sam se i planirao da uradim samo nekoliko scena sa tim momkom, da pričam o njegovim filmovima, kako vidi Hong Kong, šta je tamo tražio - rekao je Bordejn u svom poslednjem intrevjuu samo nekoliko dana pred smrt.

Umesto toga, Dojl je zujao po Hong Kongu sa Bordejnom i njegovom posadom, govorio o svojoj kreativnoj filozofiji i predstavljao mu različite lokale. Na kraju, Dojl je preuzeo kameru i odradio emisiju kao jedan od filmografa.

- Bila je divna, magična, vrsta sudbine - rekao je Bordejn.

Dok su kružili po gradu Dojl je izneo više filozofija koje su se poklapale sa Bordejnovim.

- Naš posao kao umetnika je da ti pokažemo svet koji misliš da znaš i da ga slavimo. Ako pokušamo da budemo što iskreniji načinu na koji vidimo stvari, možda, možda može da da glas neizgovorenom - rekao je kamermanski guru.

Emisija od 42 minuta u suštini je pregled istorije Hong Konga, njegovim problemima sa renoviranjem urbanih krajeva, i multikulturalnim stanovništvom. Uzgred su jeli i sjajnu hranu, piše "Indivajr".

U filmu je prikazao i muškarca iz Afrike koji je zaglavljen u Hong Kongu od kada je Tramp uveo zabranu ulaska u Ameriku za ljude iz pojedinih muslimanskih zemalja.

- Ja sam tu da slušam. Ne ulazim u teška pitanja, ali jednostavno, samo kada sednem sa ljudima za sto uz jelo i dam im platformu na kojoj mogu da ih slušam, oni kažu neverovatne stvari koje mogu biti vrlo političke - rekao je.

Pomenuo je i epizodu iz Laosa, gde je jeo sa čovekom koji je bio povređen od američkih mina u Vijetnamskom ratu.

Dambe #Lagos traditional fighting art ?photo by Jane Hahn

A post shared by anthonybourdain (@anthonybourdain) on

Iako je sa bivšim predsednikom SAD Barakom Obamom popio pivo, sa aktuelnim liderom Amerike je rekao da ne planira emisiju.

- Pričao sam sa Obamom kao otac, kao roditelj, kao poznata ličnost. Pitao sam ga generalna pitanja na koja je davao promišljene, iskrene i zabavne odgovore. Iskreno, ne mogu da kažem ni jedan razlog zbog kojih bi očekivao takvo iskustvo sa našim sadašnjim predsednikom, koji ima malo interesa osim ličnih. To nije interesantno društvo za večeru - rekao je Bordejn.

Između snimanja Bordejn je najčešće razgovarao o filmovima i režiserima od Kurosave do Felinija, Godara...

- Ne mogu ni da počnem razgovor ako neko nije upoznat sa ovim momcima. To je osnovna linija, ako ih ne znaju onda je čudno - rekao je.

BONUS VIDEO:

UŽASNA SAOBRAĆAJKA U INĐIJI!

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.