Merkelova pod OGROMNIM PRITISKOM: Optužena da je znala za KORUPCIJU u Agenciji za migraciju!
Foto: REUTERS/Rafael Marchante

istraga je u toku

Merkelova pod OGROMNIM PRITISKOM: Optužena da je znala za KORUPCIJU u Agenciji za migraciju!

Istražioci su pokrenuli istragu o "organizovanoj zloupotrebi procedure za azil", te zbog "korupcije ili mita"

Objavljeno:

Nemačka kancelarka Angela Merkel nalazi se pod sve većim pritiskom zbog korupcije u Agenciji za migraciju (BAMF), koja je bila zadužena za obradu zahteva više od milion azilanata pristiglih od 2015. godine.

Skandal je izbio nakon optužbi da je zaposleni u kancelariji BAMF u Bremenu možda odobrio azil za 1.200 migranata u zamenu za novac ili neke vrste poklona.

Istražioci su pokrenuli istragu o "organizovanoj zloupotrebi procedure za azil", te zbog "korupcije ili mita".

Migranti
Migranti foto: Stefan Jokić

Bivši šef BAMF Frank-Jirgen Vejze optužio je Merkelovu da je bila upoznata sa širim problemima u Agenciji od prošle godine i da se nije time bavila.

- Neuspeh leži u nereagovanju Vlade kada su postali jasniji izazovi sa kojima se Nemačka suočila dolaskom izbeglica. Kriza je mogla biti sprečena - rekao je Vejze nemačkom nedeljniku "Špigl".

On kaže da je lično u dva navrata Merkelovoj ukazao na neregularnosti 2017. godine, ali da nije pokrenut konkretan postupak.

Vejze je bio na čelu BAMF od kraja 2015. godine do kraja 2016. godine, a tokom 2017. godine objavio je izveštaj o svom mandatu u agenciji.

Bonus video: GOREO AUTOBUS NA AUTO-PUTU KOD AERODROMA NIKOLA TESLA: Vatra je samo odjednom planula, a onda je nastala panika! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.