TRAMP ĆE POMILOVATI SRBINA?! Razmatra da smanji kaznu osuđenom Blagojeviću!
Foto: Fonet

MILOST

TRAMP ĆE POMILOVATI SRBINA?! Razmatra da smanji kaznu osuđenom Blagojeviću!

Tramp je prethodno pomilovao konzervativnog komentatora i filmskog stvaraoca Dineša D’Suzu

Objavljeno:

Američki predsednik, Donald Tramp, rekao je danas da razmatra pomilovanje ili smanjenje kazne bivšem guverneru Ilinoisa, Rodu Blagojeviću, koji se svojevremno pojavio u Trampovom rijaliti programu, kao i televizijskoj zvezdi Marti Stjuart.

Blagojević izdržava zatvorsku kaznu od 14 godina zbog pokušaja da proda mesto u Senatu, upražnjeno posle izbora Baraka Obame za predsednika.

Tramp je prethodno pomilovao konzervativnog komentatora i filmskog stvaraoca Dineša D’Suzu, koji je 2012. godine priznao krivicu za davanje ilegalnog priloga kampanji jednog republikanskog kandidata za Senat u Njujorku, prenosi Glas Amerike.

- Naša vlada ga je tretirala veoma nefer - rekao je Tramp objavljujući odluku o pomilovanju, mada se D’Suza pre četiri godine zahvalio sudiji za to što mu je izrekao fer kaznu od četiri meseca u jednom lokalnom pritvornom centru koji je mogao da napušta tokom dana zbog posla i novčanu kaznu od 30.000 dolara.

D’Suza je poznat po oštrim napadima na Trampovog prethodnika Baraka Obamu, koga i sam aktuelni predsednik često kritikuje.

Pre četiri godine on je bio jedan od režisera dokumentarnog filma “2016: Obamina Amerika”, koji je predstavljao sumorni portret Amerike, u slučaju Obamine pobede na izborima 2012. godine. Obama je te godine osvojio drugi mandat.

Bonus video DAN SRPSKE DIPLOMATIJE: Dačić ugostio ambasadore i medije! Pogledajte ATMOSFERU

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.