Proslavila je 92. ROĐENDAN i još uvek JAŠE KONJA i VOZI AUTOMOBIL! Kraljica Elizabeta je zbog OVE DIJETE zdrava i zilava i dalje (FOTO)
Kraljica Elizabeta, Foto: Reuters

kraljevska dijeta

Proslavila je 92. ROĐENDAN i još uvek JAŠE KONJA i VOZI AUTOMOBIL! Kraljica Elizabeta je zbog OVE DIJETE zdrava i zilava i dalje (FOTO)

Najviše voli da jede čokoladu

Objavljeno:

Britanska kraljica Elizabeta II.nedavno je proslavila 92. rođendan, a na tronu Ujedinjenog Kraljevstva već je 66. godina.

Za njenu dugovečnost zaslužni su očigledno dobri geni, ali zasigurno i pažljivo birana hrana koju svakoga dana jede. Za razliku od kralja Filipa koji je pravi gurman i o hrani bi mogao pričati satima, kraljica jede samo da utoli glad.

Kraljica tako svaki dan započinje čajem i keksom. Čaj pije bez mleka ili šećera te uz njega pojede nekoliko keksića. Nakon toga doručkuje žitarice i voće. Ponekad se odlučuje za tost i marmeladu, a u nekim prigodama doručkuje kajganu s dimljenim lososom i tartufima, piše Independent. Uvek jede smeđa jaja jer smatra da imaju bolji ukus.

Pre ručka uživa u džinu i Dubonnetu (aperitivu baziranom na slatkom vinu) s kriškom limuna i puno leda. Za ručak jede nešto jednostavno, poput ribe s povrćem, najčešće spanaćem ili tikvicama. Takođe, voli piletinu sa žara i salatu. Ima pravilo da ne ruča ništa što sadrži skrob tako da se na njenom jelovniku neće naći krompiri, pirinač ili testenina.

Kraljica Elizabeta
Kraljica Elizabeta foto: Reuter

Svaki dan pije i popodnevni čaj. uz čaj pojede ili sendvič s krastavcima, dimljenim lososom, jajima i majonezom, ili šunkom i senfom, a nekad se odluči i na slatku verziju poput sendviča od marmelade.

Večera filete od govedine ili divljači, fazana ili lososa. Meso se služi kao galski odrezak i poslužuje s umakom od pečuraka, mleka i viskija.

Za desert voli jesti jagode ili slatke bele breskve. Kraljica također obožava čokoladu bez obzira radi li se o nekoj luksuznoj ili onoj robnih marki trgovina.

Bivši kraljevski glavni kuvar kaže da kraljica obožava čokoladu i čak je naziva "čokoholičarkom". Njena omiljena čokolada je crna čokolada (što tamnija, to bolja).

Kao što vidite, kraljevska dijeta nije naročito stroga. Njen kuvar kaže da kraljica ne mari toliko za hranu, koliko za svoje konje i pse. U svojim godinama, ona i dalje jaše konja i ide u duge šetnje sa svojim psima.

Dan završava s čašom šampanjca u kojoj uživa svako veče.

Bonus video:

URME SU NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU: Pogledajte deset razloga i ZAŠTO!

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.