DOK DECA UMIRU, ONA KUPUJE CIPELE OD 7 HILJADA EVRA: Prva dama SIRIJE ponaša se kao da rat nije nikada počeo!
Asadova žena voli luksuz, Foto: Instagram printscreen

asadova supruga

DOK DECA UMIRU, ONA KUPUJE CIPELE OD 7 HILJADA EVRA: Prva dama SIRIJE ponaša se kao da rat nije nikada počeo!

Gledajući danas njene slike na Instagramu malo ko bi pomislio da je ona prva dama zemlje u kojoj već sedam godina besni građanski rat

Objavljeno:

Asma Akhras, supruga Bašara el Asada, za sirijskog predsednika udala se 2000. godine.

Svet ju je tada obožavao, i nazivao "princezom Dajanom istoka". Zvali su je, između ostalog, “glasnicom nade”.

Kad je stigla u Siriju zračila je neposrednošću, s ruksakom na leđima obilazila je državu, hrabrila one kojima je uteha bila potrebna.

Predstavljala se kao borac za ljudska prava, a mnogi su u njoj vidjeli modernu stranu Asadove dinastije. Voleli su je i govorili da je donola 'dašak glamura' u njihovu zemlju. Zapad joj je tepao da je 'pustinjska ruža' da bi je danas nazivali 'prvom damom pakla'.

Asma je odrasla u decentnoj kući u londonskom Aktonu u kojem žive brojni drugi doseljenici iz srednjeg sloja. Njen otac je kardiolog Favaz Akhras, Sirijac iz Homsa, a majka Sahar diplomatkinja koja je radila u sirijskog ambasadi u Londonu.

الفرح النا انكتب .. ❤️? #Syria

A post shared by The First Lady Asma al Assad (@asmaalassad) on

Išla je u školu Crkva Engleske, gde su je prijatelji znali kao Emu. U Londonu je išla i na fakultet, završila je francusku književnost i kompjuterske nauke.

- Izgledala je kao tipična Engleskinja. Nije bila preterano predana islamu te je bila veoma zapadnjački orijentisana - kazao je jedan njen školski kolega.

Osim arapskog i engleskog, tečno govori španski i francuski te je kratko radila kao investiciona bankarka u Njujorku. Deset godina starijeg Bašara je upoznala dok je bio na specijalizaciji iz oftalmologije u Londonu. Ponovno su se sreli 2000. godine, i u tajnosti se venčali godinu dana kasnije.

Venčali su se samo par dana nakon što je Bašar postao predsednik nakon smrti njegova oca. Ona je tada imala 25 godina.

Mišljenje o prvoj dami počelo se menjati 2012. godine kada su u Wikileaks dokumentima objavljeni mejlovi koji pokazuju da je dala 350 hiljada dolara za 130 novih komada nameštaja i to u trenutku kada je krvavi civilni rat u njenoj zemlji trajao već godinu dana. Otkriveno je i kako je kupila kristalne štikle vredne 7 hiljada evra.

Uskoro je počela sloviti za bezdušnu i oholu ženu koju zanima samo njena lepota.

Gledajući danas njene slike na Instagramu, a ima oko 230 hiljada pratitelja, malo ko bi pomislio da je ona prva dama zemlje u kojoj već sedam godina besni građanski rat.

Bračni par i njihova deca i dalje žive bogato kao i pre početka rata. Asma je oduvijek bila ljubitelka skupocene odeće i obuće a od takvog stila života ne odustaje ni danas.

Ona se na društvenim mrežama predstavlja i dalje kao humanitarka pa redovno objavljuje fotografije sa sirijskom decom, a uz svaku objavu stoji heštag "volimo te Asma".

U jednom od svojih retkih intervjua koje je dala za ruske medije 2016. godine otkrila je da je imala priliku napustiti Siriju.

- To nikad nisam htela učiniti. Tu sam od početka i nikad nisam ni razmišljala o tome da budem negde drugde - rekla je tada.

Da podržava svog muža u svim njegovim odlukama svedoči i jedan mejl koji mu je uputila:

- Zajedno ćemo biti jači i zajedno možemo sve prebroditi. Volim te! - pisalo je.

Asma koja svako jutro vozi svoju decu u školi i slovi kao stoga i požrtvovna majka, planira da njeno najstarije dete, sin Hafez (16) nasledi oca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.