MOGAO BI DA UMRE, LOŠE JE, UŽASNO JE! Pamela Anderson zabrinuta za svog prijatelja Asanža
Pamela traži da se Asanž podrži, Foto: EPA

apel javnosti

MOGAO BI DA UMRE, LOŠE JE, UŽASNO JE! Pamela Anderson zabrinuta za svog prijatelja Asanža

Glumica je kritikovala one koji smatraju da Asanž treba da se "suoči s pravdom"

Objavljeno:

Kanadsko-američka glumica Pamela Anderson strahuje je da bi osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž mogao da umre u ambasadi Ekvadora u Londonu.

- On je loše, ovo je užasno. Onemogućili su mu pristup internetu, on je politički zarobljenik u Londonu i odsečen je od svih. Mogao bi da umre tamo, čovek je i ne znam ko može ovo da toleriše. Politički je zarobljenik i heroj kojeg moramo podržati - rekla je Anderson.

Vlada Ekvadora objavila je krajem marta da Asanžu prekida komunikaciju s osobama van ekvadorske ambasade u Londonu, a Anderson je u u emisiji "Dobro jutro Britanijo" (Good Morning Britain) ispričala kako više ne može da posećuje svog prijatelja Asanža, što je ranije činila kada je dolazila u London.

- Više ga niko ne može posetiti, možda samo njegovi advokati. Veoma sam zabrinuta, on je jedan od najvažnijih ljudi na planeti trenutno. Otkriva sve ratne zločine i istine, potreban nam je. Nije slučajnost što je utišan - smatra atraktivna glumica.

Veruje i da je moguće da se istražuje njena povezanost s Ašanžom.

Džulijan Asanž
Džulijan Asanž foto: AP

- Verovatno, ne bih bila iznenađena. Britanska vlada želi da ga izruči SAD, a tamo ga sigurno čeka doživotni zatvor ili gore od toga. U svetu se događa mnogo toga, želim da znam o čemu Džulijan razmišlja - rekla je Anderson.

Glumica je kritikovala one koji smatraju da Asanž treba da se "suoči s pravdom", prenosi Klix.ba.

- S kojom pravdom treba da se suoči, zbog čega? Govori istinu i otkriva ratne zločine. On je samo glasnik - zaključila je Anderson.

Asanž već više od pet godina živi u ambasadi Ekvadora u britanskoj prestonici, nakon što su mu ekvadorske vlasti dodelile azil kako bi izbegao izručenje Ssvedskoj zbog optužbi seksualne prirode i mogućnost da potom bude prebačen u SAD, koje ga potražuju zbog informacija koje je objavio Vikiliks.

Bonus video

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.