ŠOK U NJUJORKU: Hakovani podaci 5 miliona klijenata elitnih prodavnica sa Menhetna
Problem počeo u maju 2017. godine, kada je otkriveno prvo hakovanje, Foto: Reuters

neverovatno

ŠOK U NJUJORKU: Hakovani podaci 5 miliona klijenata elitnih prodavnica sa Menhetna

Lord i Tejlor i Saks Pete avenije istakli su juče da su hakovani podaci pet miliona njihovih klijenata. Hakeri su otkrili informacije o njihovim kreditnim i platnim karticama

Objavljeno:

Kompanije su danas dodale da "veruju da više nema rizika za njihove mušterije". Takođe su pokrenule telefon na koji pogođene mušterije mogu da se jave. Povrede podataka postale su uobičajeni rizik kako za kupce tako i za kompanije, jer hakeri masovno kradu vredne informacije masovno od korporacija sa slabom sajber-bezbednošću. Ljudi veruju kompanijama da će da zaštite njihove podatke, a pomenute dve kompanije su poslednje u nizu koje su pokazale da ne mogu to da učine.

Pojedini istraživači su istakli da je većina napadnutih kompanija iz Njujorka i Nju Džerzija, a da je problem počeo u maju 2017. godine, kada je otkriveno prvo hakovanje.

Krađa od pet miliona platnih kartica nesumnjivo je jedna od najvećih sajber-krađa u savremenoj istoriji, rekli su istraživači. To, ipak, je još uvek "slabo" u poređenju sa 56 miliona kreditnih kartica ukradenih iz Houm Depo-a 2014. ili 40 miliona hakovanih podataka iz Targeta. Iz Saksa Pete avenije rekli su da će svojim klijentima ponuditi besplatnu zaštitu identiteta, kreditni i veb monitoring. Kompanija je saopštila da još uvek istražuje hakovanje i da će obavestiti oštećene mušterije kada bude imala više informacija.

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.