Pudždemon iz zatvora poručuje: NEKA VAM BUDE JASNO - NEĆU SE PREDATI, NEĆU SE POVUĆI!
Karles Pudžemon, Foto: Fonet

ne opsustaje

Pudždemon iz zatvora poručuje: NEKA VAM BUDE JASNO - NEĆU SE PREDATI, NEĆU SE POVUĆI!

Bivšeg katalonskog predsednika, za kojim je španski sud prošle nedelje izdao evropski nalog za hapšenje, Španija traži pod optužbom za pobunu i nasilje, zbog čega bi mogao da bude osuđen na 30 godina zatvora

Objavljeno:

Bivši katalonski predsednik Karles Pudžemon poručio je u subotu iz nemačkog zatvora, u prvom javnom obraćanju od prošlonedeljnog hapšenja, da se "ne predaje", objavili su nemački mediji, prenosi Hina.

- Neka bude jasno: neću se predati, neću se povući suočen sa nelegalnom akcijom onih koji su izgubili na svim izborima, ili pak pred arbitrarnošću onih koji su spremni da odbace vladavinu zakona i prava u ime 'jedinstva domovine - naveo je Pudždemon na Tviteru.

Navodi se da, pošto Pudždemon nema mogućnost pristupa internetu, iako mu je omogućena upotreba Skajpa uz nadzor zatvorskog osoblja, verovatno njegove naloge na društvenim mrežama vodi neko od zatvorskih kolega.

Podseća se da je nemačka policija uhapsila Pudždemona u nedelju dok se iz Finske vraćao u Belgiju, u kojoj je živeo otkako je, nakon međunarodno nepriznatog referenduma o nezavisnosti Katalonije, napustio Španiju.

Bivšeg katalonskog predsednika, za kojim je španski sud prošle nedelje izdao evropski nalog za hapšenje, Sspanija traži pod optužbom za pobunu i nasilje, zbog čega bi mogao da bude osuđen na 30 godina zatvora.

Bonus video:

CECA KITIĆ: AKO NE SKUPIM 66.000 ŠVAJCARACA, OSTAJEM NA ULICI!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.