DEVOJKA ZBOG ČIJIH JE GOVORA AMERIKA ZANEMELA: Ema Gonzales (18) je Kubanka i biseksualka koja postaje Trampova najopasnija opozicija! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

neverovatna devojka

DEVOJKA ZBOG ČIJIH JE GOVORA AMERIKA ZANEMELA: Ema Gonzales (18) je Kubanka i biseksualka koja postaje Trampova najopasnija opozicija! (VIDEO)

Gonzalez je obećala da će ona, njene kolege i šira zajednica "biti deca o kakvoj čitate u udžbenicima"

Objavljeno:

Protesti učenika i studenata SAD protiv slobodne prodaje oružja zadivli su ceo svet, a glavna zvezda ovog pokreta je srednjoškolkaEma Gonzales (18).

Ona je učenica iz Fort Oderdejla, u kojem je pre dvadesetak dana ubijeno 17 učenika i profesora. Pre samo dve nedelje Ema Gonzalez vodila je život svakog tipičnog američkog učenika srednjoškolca.

Ali,18-godišnjakinja je brzo postala jedna od najistaknutijih aktivista i lica za prevenciju oružanog nasilja nakon što je održala 11-minutni govor na demonstracijama u Fort Loderdejlu, samo nekoliko dana nakon što je bivši student Mardžori Daglas, ubio 17 njenih vršnjaka i učitelja.

Tokom svog govora, Gonzalez je obećala da će ona, njene kolege i šira zajednica "biti deca o kakvoj čitate u udžbenicima."

- Ne zato što ćemo biti još jedna statistička brojka o masovnim ubistvima u Americi, nego zato što ćemo biti poslednji u Americi, ali zato što ćemo biti poslednje žrtve masovnog ubistva - izjavila je odlučno.

U razgovoru za američki magazin 'Harper's Bazar', Gonzalez kaže da je kubanskog porekla i deklariše se kao biseksualka.

- Ne mogu odabrati omiljenu boju, alergična sam na 12 stvari, volim crtati, slikati, kukičati, šivati i vesti ​​- uglavnom sve što god mogu proizvesti dok gledam Netfliks. Vodim Gej-strejt udružene u svojoj školi.

Ema jasno predočava probleme američkog društva:

- Ono što je važno je da je većina Amerikanaca zadovoljna besmislenom nepravdom koja je posvuda oko njih. Ono što je važno je da su moji prijatelji mrtvi zajedno sa stotinama i stotinama drugih žrtava diljem SAD-a - napisala je u tekstu za magazin.

Nakon govora koji je proslavio, Gonzales je dobila gromoglasni aplauz nakon što je javno postavila pitanje konzervativki Dani Loep, glasnogovornici nacionalnog udruženja vlasnika oružja o tome kakvo stajalište o naoružavanju građana ima ta udruženje?

Loep je počela da izvrdava odgovor na pitanje, što je još više razljutilo Gonzalez koja je odgovorila:

- Budući da nema konkretnog odgovora, ne mogu voditi argumentovani razgovor.

Kad je Loeš počela okolišati s odgovorima, učenici su ju prekinuli i vratili na glavno pitanje.

Gonzalez je sa svojom zajednicom osnovala pokret 'Marš za naše živote" i organizovala protestne skupove širom Amerike uključujući i subotnji protest z Vašingtonu ispred Bele kuće.

Ema je tada počela svoj govor sablasnom tišinom koja je trajala nekoliko minuta, i odaslala moćan efetkat pred hiljadama okupljenih ljudi.

Prostetansti su se odazvali u velikom broju, i zauzeli su prostor od Bele kuće do Kapitol hila.

Gonzales su podržale brojne javne ličnosti, uključujući i Baraka i Mišel Obamu. Takođe su dobili donacije od Elen Dedženeris, poznate američke voditeljke, kao i modne kuće Guči.

Jedno je sigurno - Gonzalez postaje nova opasna opozicija predsedniku Trampu i njegovoj politici prema slobodnoj prodaji oružja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.