METAK JOJ PROŠAO PORED GLAVE: Na englesku kraljicu pokušan atentat, ali je sve ZATAŠKANO iz šokantnog razloga!
Kraljica je zamalo ubijena, Foto: AP

tajne službe otkrile

METAK JOJ PROŠAO PORED GLAVE: Na englesku kraljicu pokušan atentat, ali je sve ZATAŠKANO iz šokantnog razloga!

Napadač je imao samo 17 godina!

Objavljeno: 15:18h

Novi Zeland je zataškao pokušaj atentata na englesku kraljicu Elizabetu II, koji se dogodio prilikom njene posete toj zemlji 1981. godine.

Naime, tokom kraljevske parade u gradu Dunedinu Kristofer Džon Luis (17) sakrio se u kabinu wc-a i u jednom trenutku ispalio metak prema kraljici u trenutku kada je ona izlazila iz svog autoobila.

Metak je prošao pored njene glave pa je nije povredio. Ubrzo nakon toga Luis je uhapšen. Ali, on nikada nije optužen, a prisutnim novinarima koji su čuli pucanj rečeno je da je u blizini pao znak.

- Luis je stvarno nameravao da izvrši atentat na kraljicu, ali nije imao dobru poziciju za pucanje niti pušku dovoljnog dometa - navodi se u dokumentu obaveštajne službe kojim se potvrđuje pokušaj atentata.

Bivši policijski službenik Tom Luis, koji se bavio ovim slučajem, rekao je da se politika umešala zbog bojazni da u zemlji više neće biti kraljevskih turneja zbog sigurnosnih propusta.

Više od decenije nakon pokušaja atentata, Luis je optužen za brutalno ubistvo žene u Oklandu i otmicu njene kćeri. Mediji su izvestili da se ubio strujom 1997. godine dok je čekao suđenje za ubistvo. U oproštajnom pismu je porekao da je kriv.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Independet.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.