IMA 21 GODINU, A VEĆ JE NAPRAVIO PROGRAM KOJI OTKRIVA RAK PANKREASA ZA 3 CENTA: Njegov patent je odbijen iz SRAMNOG razloga!
Džek Andraka, Foto: Youtube printscreen

čudo od deteta

IMA 21 GODINU, A VEĆ JE NAPRAVIO PROGRAM KOJI OTKRIVA RAK PANKREASA ZA 3 CENTA: Njegov patent je odbijen iz SRAMNOG razloga!

Otkrio je kako da prepozna rak pankreasa u ranoj fazi, ali to nekom nije bilo dovoljno

Objavljeno:

Džek Andraka ima samo 21 godinu, a već je jedan od vodećih istraživača raka u Americi.

On je nedavno osmislio revolucionarni senzor, koji detektuje rak pankreasa u svojoj ranoj fazi.

Njegov izum meri nivo mesotelina u telu, koji je jedan od prvih pokazatelja da je ova bolest zahvatila organizam. Rekao je da je nakon smrti bliskog porodičnog prijatelja, koji mu je bio kao ujak a preminuo je od kancera pankreasa, odlučio da će pronaći lek baš za ovu bolest. Kaže da mu se ideja o patentu javila na času biologije.

Međutim, njegov patent nije dobro prošao. Neki naučnici su kritikovali izum tvrdeći da mesotelin nije dobar indikator raka pankreasa, i da se nivo mesotonina u telu često ne razlikuje kod zdravih i bolesnih osoba.

Ipak, jedan deo javnosti smatra da je njegov patent odbijen zbog toga što bi takav način ispitivanja raka bio poprilično jeftin - samo 3 centi, dok standardna procedura putem skenera američkom zdravstvenom sistemu donosi između 2000 i 5000 dolara po pregledu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.