OVAJ BRAČNI PAR JE U LJUBAVI OD DETINJSTVA: Sad im preti RAZDVAJANJE, a razlog će vam slomiti srce!
Bračni par Moate, Foto: Facebook printscreen

TUŽNA PRIČA

OVAJ BRAČNI PAR JE U LJUBAVI OD DETINJSTVA: Sad im preti RAZDVAJANJE, a razlog će vam slomiti srce!

Njihova romansa traje već 14 godina, ali uskoro bi se mogao dogoditi tragičan kraj

Objavljeno:

Bračni par Moate je zajedno od detinjstva - Riki i Lisa upoznali su se u bolnici, jer oboje pate od iste bolesti.

Oboje imaju teške bolesti probavnog sistema. Osim toga, jedini su par na svetu koji se hrani intravenozno.

Njihova romansa traje već 14 godina, ali uskoro bi se mogao dogoditi tragičan kraj jer Rikiju hitno treba transplantacija. On boluje od gastrošize s kojom je rođen, a radi se o stanju u kojem dolazi do ispadanja trbušnih organa kroz defekt trbušne duplje.

On je do sada imao 66 većih i stotine manjih operacija, a preživio je teške komplikacije kao niko drugi s takvim stanjem. Međutim, sada mu je potrebna transplantacija creva kako bi preživeo.

Ostale su mu samo dve vene kroz koje može primati hranu, a kada i to prestane da funkcioniše, što se može dogoditi u nekoliko narednih meseci, može da umre.

- Svaki je dan izazov, ali Lisa i ja uspevamo izdržati sve jer imamo jedno drugo. Mi smo jedno drugome medicinska sestra, kao što smo muž i žena. Ne znam kako bi jedno od nas dvoje bez onog drugoga - rekao je Riki.

Dodao je kako ga ljudi stalno pitaju kako to da uspeva biti pozitivan pa kaže da je njegov stav uvek bio ''šta bude, biće''.

- Nisam očekivao da ću preživeti jedan dan, a nakon 33 godine, još sam tu, još imam život - ispričao je on.

I dok on čeka spasonosnu transplantaciju i moli se da ne dobije infekciju zbog koje bi mu transplantacija mogla propasti, Lisa čeka veliku operaciju želuca.

Njoj je sa šest meseci dijagnosticirana neizlečiva upalna bolest creva, a sa sedam i Hronova bolest. Creva su joj toliko osetljiva da ne može da jede.

Ovaj par je jedini preživeli iz grupe bolesnika koja se sprijateljila u dečjoj bolnici, gde su zajedno ležali, a Riki gaji nadu jer se našao na listi čekanja za transplantaciju.

- Operacija je rizična, ali ako odbijem transplantaciju, znam da sam sevbi potpisao smrt. To je sad ili nikad - dodao je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Večernji.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.