AMERI UDARILI NA RUSE! Pobili njihove plaćenike, NE ZNA SE KOLIKO IMA MRTVIH!
Za sada se tvrdi da ima oko 50 poginulih, Foto: AP

raketiranje američke avijacije

AMERI UDARILI NA RUSE! Pobili njihove plaćenike, NE ZNA SE KOLIKO IMA MRTVIH!

U Moskvi je ipak potvrđena informacija da su u raketiranju američke avijacije 7. februara u sirijskoj provinciji Dejir ez Zor poginuli ruski plaćenici iz privatne vojne kompanije "Vagner"

Objavljeno:

Među poginulima su Aleksej Ladigin iz Rjazanja, Stanislav Matvejev i Igor Kosoturov iz grada Asbesta u Sverdlovskoj oblasti, kao i Vladimir Loginov koji je bio aktivan među kozacima. Navodno su Ladigin i Kosoturov ranije ratovali kao dobrovoljci u Donbasu.

Koliko je do sada poginulo ruskih plaćenika u Siriji, u kompaniji "Vagner" se ne saopštava, ali nezvanično se tvrdi oko pedeset. Koopredsednik pokreta "Druga Rusija" Aleksandar Averin tvrdi da je u Siriji poginuo i član njihove organizacije Kiril Ananjev.

Amerikanci su izjavili da su raketirali sirijske jedinice koje su pre toga napale štab Sirijskih demokratskih snaga gde su se nalazili američki vojni savetnici.

Američki mediji tvrde da je od avionskih napada avijacije SAD 7. februara u spomenutoj sirijskoj provinciji poginulo oko sto sirijskih boraca. Telekanal Si-Bi-Es je pozivajući se na izvore u američkom ministarstvu odbrane, saopštio da su ubijeni i ruski plaćenici koji ratuju na strani armije lojalne sirijskom predsedniku Asadu. To je potvrdio u Moskvi i bivši komandir jedinica samoproglašene Donjecke narodne republike, penzionisani ruski pukovnik Igor Girkin (Strelkov).

U Ministarstvu odbrane Rusije kažu da u tom rejonu nije bilo vojnika iz regularne ruske vojske. I Putinov portparol Dmitrij Peskov je u utorak rekao da u Kremlju imaju podatke o stanju ruskih jedinica regularne armije koja podržava Asadovu armiju, ali o drugim građanima Rusije - nemaju informacije.

Lider ruske partije Jabloko" Grigorij Javlinski, kandidat na predstojećim predsedničkim izborima, postavio je pitanje hoće li Vladimir Putin prokomentarisati pogibiju građana Rusije u Siriji. Portparol Peskov je sugerisao i Javlinskom, kao i novinarima, da se za dopunsku informaciju obrate Ministarstvu odbrane.

Ruska Duma (parlament) trenutno priprema zakon kojim bi legalizovala postojanje privatnih vojnih kompanija kao što je "Vagner". To će biti treći pokušaj od 2012. godine, kada se u vreme dok je Putin bio ruski premijer prvi put raspravljalo o legalizaciji vojnih privatnih kompanija u Rusiji, da se usvoji regulativa o postojanju takvih firmi. Inače, privatne vojne organizacije imaju mnoge zemlje na Zapadu.

Po sadašnjim ruskim zakonima, njenim građanima je zabranjeno da budu najamnici i za to je predviđena zatvorska kazna do tri godine.

Bonus video:

BAHATI VOZAČ BLOKIRAO GRADSKI SAOBRAĆAJ.Putnici iz trole ga molili da se pomeri on odbijao

(Espreso.co.rs/ Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.