Islamska država objavila fatvu ko i kad sme da ima seks s robinjama! (FOTO)

SVET JE U ŠOKU

Islamska država objavila fatvu ko i kad sme da ima seks s robinjama! (FOTO)

Profesor islamske teologije smatra da ovo nema veze s islamom i da ISIL namerno pogrešno tumači stare tekstove
Objavljeno:

U užasnom tekstu, koji je juče objavio Rojters, navodi se ko, kako i kada sme da siluje robinje. Da li je na pomolu nova katastrofa?! Islamisti ukrali hemijsko oružje i već ga koriste! Svet je zgrožen objavljenim, a profesor islamske teologije Abdel Fattah Alawari na Al-Azhar univerzitetu, egipatskoj instituciji u kojoj se već hiljadu godina proučava islam, poručio je kako IS nema veze s islamom i namerno pogrešno tumači stare tekstove i izreke čiji je cilj bio okončati, a ne ohrabriti ropstvo. - Islam propisuje slobodu za robove, ne ropstvo. Ropstvo je bilo status quo kada je došao islam. Judaizam, Hrišćanstvo, Grci, Rimljani i Persijanci, svi su imali robove i uzimali žene svojih neprijatelja za seksualne robinje. Islam je ovo označio kao odvratnu praksu i njegovi učenjaci radili su sve da to okončaju - rekao je Alawari. U ovom zakonu Islamske države navodi se: - Nije dozvoljeno da vlasnik zarobljenice ima seks s njom dok ima menstruaciju. Mora da sačeka da ona bude čista. - Ako ne dobije menstruaciju i trudna je, njen vlasnik ne sme da ima seks s njom dok se ne porodi. - Nije dozvoljeno da zarobljenica abortira. - Ako vlasnik oslobodi robinju, samo on sme da ima odnose s njom i ne sme dozvoliti da neko drugi s njom ima odnose. - Ako vlasnik robinje koja ima ćerku, ima odnose s kćerkom, ne sme više da ima odnose s majkom i ona više nije njegova. Ako ima odnose s majkom, ne sme da ima odnose s ćerkom.

- Ako vlasnik ima dve robinje koje su sestre, ne sme da ima odnose sa obe. Sme da ima odnose samo s jednom. Drugu sestru može da proda, pokloni ili oslobodi. - Ako je otac vlasnik robinje, njegov sin ne može da ima odnose s njom, i obrnuto. Nije dozvoljen ni snošaj s robinjom njegove žene. - Ako otac ima snošaj s robinjom, i onda je pokloni ili proda sinu, otac više ne može imati odnos s njom.
Printscreen/Youtube
- Ako robinja ostane trudna s vlasnikom, on je ne sme prodati, a ona je slobodna tek nakon što on umre. - Ako vlasnik oslobodi robinju, on više ne može imati snošaj s njom jer ona više nije njegovo vlasništvo.
Youtube Printscreen
- Ako dva muškarca kupe robinju, nijedan ne može imati snošaj s njom, jer je ona zajedničko vlasništvo. - Analni seks s robinjom nije dozvoljen. - Vlasnik robinje mora biti samilostan, ne sme da je ponižava i da joj daje poslove koje ona ne može da uradi. - Vlasnik ne može da proda robinju osobi za koju zna da će se prema njoj odnositi loše ili joj raditi ono što je Alah zabranio. (Espreso.co.rs / Izvor: radiosarajevo.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.