DA LI ĆE JELENI OZNAČITI KRAJ ČOVEČANSTVA? Ovo nije šala, pojavila se bolest koja ih pretvara u ZOMBIJE, može da se PRENESE NA LJUDE!!!
Smrtonosna bolest zombi jelena u porastu je u pojedinim delovima SAD-a i Kanade, Foto: Pixabay

horor

DA LI ĆE JELENI OZNAČITI KRAJ ČOVEČANSTVA? Ovo nije šala, pojavila se bolest koja ih pretvara u ZOMBIJE, može da se PRENESE NA LJUDE!!!

Bolest zombi jelena u porastu je u pojedinim delovima SAD-a i Kanade

Objavljeno:

Smrtonosna bolest koja uzrokuje da se jeleni ponašaju kao zombiji je u porastu u SAD i delovima Kanade - a stručnjaci upozoravaju da bi se uskoro mogla širiti na ljude. Hronična bolesti gubljenja (Chronic Wasting Disease), poznata i kao bolest zombi jelena, prijavljena je u 22 države i dve kanadske pokrajine od ovog meseca.

Infekcija napada mozak, kičmenu moždine i druga tkiva što rezultira dramatičnim gubitkom težine, nedostatkom koordinacije i čak agresijom pre nego što na kraju dođe do smrtnog ishoda. Iako nije poznato da je prenosiv ljudima, nedavna studija pokazala je po prvi put da su makakiji (vrsta majmuna) mogli da dobiju bolest nakon konzumiranja zaraženog mesa, izazivajući strahove da bi se uskoro mogla pojaviti varijanta ove bolesti koja bi bila prenosiva na ljude.

Upozorenja zbog 'bolesti zombi jelena' dovela su do toga da mnogi povuku paralelu između nje i epidemije ludih krava. Ova bolest se može naći i kod slobodnih i uzgajanih životinja, a poznato je da ima užasne efekte na one koji zaraze - ali mogu da prođu godine pre nego što životinja počne da pokazuje simptome zaraze. Bolest je zaradila svoj nadimak zbog bizarnih simptoma koje uzrokuje. Izložena rebra vidljiva golim okom izazvana naglim mršavljenjem uzokuju da životinja sve više liči na zombija. KOJE SU ŠANSE DA PREĐE NA LJUDE?

Iako se već dugo misli da postoji "barijera vrste" koja sprečava širenje od jelena na ljude, nedavni nalazi pokazuju da rizik može biti veći nego što se prethodno sumnjalo.

S obzirom na to koliko je nedavno otkrivena i postoji velika verovatnoća da se još uvek razvija, neki naučnici sumnjaju da je "samo pitanje vremena pre nego što se pojavi njen oblik koji se može proširiti na ljude", rekao je Mark Zabel, pomoćnik direktora Centra za istraživanje priona na Državnom Univerzitetu Kolorada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.