SRBIN I ALBANAC IM BILI METE, A NASTRADAO JE NEDUŽNI AMERIKANAC: Plaćene ubice ubile pogrešnog čoveka! (VIDEO)
Pucnjava u Panami u kojoj je ubijen Amerikanac, Foto: Print Screen Youtube

kolateralna šteta

SRBIN I ALBANAC IM BILI METE, A NASTRADAO JE NEDUŽNI AMERIKANAC: Plaćene ubice ubile pogrešnog čoveka! (VIDEO)

Ispaljeno je više od šest metaka. Dvojica muškaraca su tom prilikom ranjena - jedan u grudi, drugi u vilicu, dok su dva hica pogodila Amerikanca, Majkla Kristofera (40)

Objavljeno:

Državljanin Srbije (54) i Albanac sa Kosova (36) ranjeni su u pucnjavi koja se dogodila 4. januara u gradu Punta Pacifik u Panami, dok je jedan američki državljanin ubijen. Policija sumnja da je reč o obračunu u vezi sa trgovinom narkoticima. Srbin i njegov kompanjon sa Kosova bili su mete plaćenih ubica, a Amerikanac je stradao kao kolateralna šteta jer se u trenutku pucnjave našao u restoranu.

Kako prenose latinoamerički mediji, Srbin i njegov kompanjon sa Kosova bili su mete plaćenih ubica, a Amerikanac je stradao kao kolateralna šteta, pošto se u trenutku pucnjave sasvim slučajno našao u restoranu u neposrednoj blizini napadnutih muškaraca.

- Srbin i muškarac sa Kosova bili su u restoranu „Kafa i čaj” u Punta Pacifiku. U ranim jutarnjim časovima u lokal je iznenada upao naoružani muškarac i zapucao u njihovom pravcu. Ispaljeno je više od šest metaka. Dvojica muškaraca su tom prilikom ranjena - jedan u grudi, drugi u vilicu, dok su dva hica pogodila Amerikanca, Majkla Kristofera (40), koji je od zadobijenih povreda preminuo - prenose panamski mediji.

Policija je pokrenula opsežnu istragu i ubrzo uhapsila dvojicu muškaraca, za koje se sumnja da su učestvovali u ubistvu i ranjavanju.

Pucnjava u Panami u kojoj je ubijen Amerikanac
Pucnjava u Panami u kojoj je ubijen Amerikanacfoto: Print Screen Youtube

- Dvojica osumnjičenih uhapšeni su na osnovu video-snimaka sa lica mesta, izjava svedoka i tragova DNK prikupljenih na mestu zločina. Utvrđeno je da su se napadači do restorana dovezli automobilom „kija” crvene boje. Jedan je ušao unutra i zapucao, dok je drugi čekao u autu. Kada je napadač, za koga se veruje da je plaćeni ubica, obavio posao, seo je u auto i saučesnik ga je odvezao sa lica mesta. Međutim, policija je za svega šest sati uspela da pronađe i uhapsi jednog osumnjičenog, dok je drugi uhapšen nekoliko dana kasnije - preneli su mediji detalje istrage i dodali da je oružje iz kojeg je pucano nađeno u kući jednog od uhapšenih.

Istraga je pokazala da su mete plaćenika bili Srbin i Albanac sa Kosova, a da je Amerikanac Majkl Kristofer stradao ni kriv ni dužan, pošto je utvrđeno da on kobne večeri nije bio u društvu Srbina i Albanca, niti je imao kriminalni dosije.

Policija je na osnovu otisaka prstiju identifikovala ranjene muškarce i ispostavilo se da je za jednim od njih raspisana Interpolova poternica.

- Utvrđeno je da su ranjeni stranci koristili više pasoša. Jedan je imao srpski i irski pasoš. Sumnja se da su pasoši falsifikovani i da su njih dvojica koristili lažne identitete, zbog čega je i njihova identifikacija vrlo otežana - objasnili su izvori tamošnjim medijima.

Mediji u Latinskoj Americi spekulišu da je pozadina kriminalnog obračuna borba na narko-tržištu i da se radi o organizovanom kriminalu.

- Sumnja se da ranjene osobe imaju veze sa preprodajom droge i da su bili na meti suparničkog narko-klana. Ranjeni muškarci još nisu saslušani, pošto se nalaze u bolnici. Jedan od njih je u stabilnom stanju, dok se drugom lekari bore za život. Njih dvojicu u bolnici neprestano čuvaju policijski službenici, kako se ubice ne bi vratile da dovrše posao - pišu mediji.

Policija iz Paname objavila je da je stariji ranjeni muškarac, za koga se veruje da je poreklom iz Srbije, od 2015. godine dolazio u Panamu.

- On se kretao na relaciji Panama-Kolumbija-Španija, dok je mlađi muškarac u Panamu prvi put ušao u decembru 2017. godine. Sumnja se da su ih ubice pratile od kraja decembra 2017. godine, a jedan od uhapšenih je tada svojim mobilnim telefonom slikao svoje mete u kafiću kako piju kafu - pišu mediji.

Bonus video:

ESPRESO IN THE HOOD: Cerak ima svoj Rim i Bosnu! Mirno predgrađe sa gotivnim mestima

(Espreso.co.rs / Izvor: alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.