KINESKI ZMAJ POKAZAO ZASTRAŠUJUĆU VOJNU MOĆ: 7.000 vojnika slušalo ZAPALJIV GOVOR Si Đinpinga! (VIDEO)
Si Đinping se obratio moćnoj vojnoj mašineriji, Foto: Youtube printscreen

VOJNA SILA

KINESKI ZMAJ POKAZAO ZASTRAŠUJUĆU VOJNU MOĆ: 7.000 vojnika slušalo ZAPALJIV GOVOR Si Đinpinga! (VIDEO)

Kina sve česšće mobilizuje svoju najveću stajaću vojsku sveta!

Objavljeno: 14:06h

Koliko je moćna i velika kineska vojska demonstrirao je juče sekretar komunističke partije Si Đinping, kada je pred 7000 vojnika održao zapaljiv govor.

Njegov govor slušale su mnogobrojne trupe smeštene na preko 400 lokacija u Kini - a on je vojnicima poručio da se "ne moraju bojati teškoća i smrti" dok izvršavaju naredbe Komunističke partije Kine, prenosi Gardijan.

- Naša vojska mora biti elitna i moćna sila uvek spremna i sposobna za borbu i pobeđivanje, kako bi mogla ispuniti zadatke koje su joj poverili Partija i ljudi nove ere - rekao je Si, nakon čega je usledio ogroman aplauz trupa.

Kineski mediji pisali su da su se vojnici zakleli da će će pomno izvršavati naredbe, i da je ova mobilizacija vojske bila "istorijski događaj".

Moćna kineska vojska
Moćna kineska vojskafoto: AP

- Ovo je prvi put od osnivanja naše države da je instrukcije za trening vojske iznio lično čelnik Središnje vojne komisije, što pokazuje da je sve veća borbena spremnost strateški cilj kineske vojske - rekao je penzionisani general Su Guanžu.

Kina poslednjih godina često sprovodi ovakve mobilizacije svoje vojske, koja je najveća na svetu. Ona broji 2.183.000 vojnih službenika, od kojih većina ima između 18 i 49 godina. Vojska je podeljena u pet grana - Kopnenu vojsku, Mornaricu, Vazdušne snage, Raketne snage i Strateške snage za pružanje podrške.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.