CILJALI KRALJEVSKU PALTU! Saudijci oborili hutski projektil iz JEMENA!
Foto: print screen twitter / @999saudsalman

sastanak saudijskih čelnika

CILJALI KRALJEVSKU PALTU! Saudijci oborili hutski projektil iz JEMENA!

Portparol Hutija rekao je da je balistički projektil ciljao kraljevsku palatu al-Jamama, u kojoj se održavao sastanak saudijskih čelnika

Objavljeno:

Jemenski pobunjenici Huti ispalili su balističku raketu na kraljevsku palatu al-Yamamah u Rijadu, objavila je njihova televizijska stanica al-Masirah, a saudijski mediji kasnije su javili da je projektil oboren i da pritom nije bilo žrtava.

NAPAD na SAUDIJSKU ARABIJU? Službe sigurnosti presrele projektil IZNAD RIJADA! (VIDEO)

Portparol Hutija rekao je da je balistički projektil ciljao kraljevsku palatu al-Jamama, u kojoj se održavao sastanak saudijskih čelnika. Saudijska koalicija objavila je da je oborila projektil južno od Rijada, prenela je televizijska stanica Al Arabija.

- Koalicione snage potvrđuju da su presrele iransko-hutijski projektil koji je ciljao južni Rijad. Za sada nema evidentiranih žrtava - objavio je vladin Centar za međunarodnu komunikaciju na Tviteru.

Napad je izveden kako bi se obeležilo 1000 dana otkako je saudijska koalicija počela vazdšne napade na Hutije, rekao je pobunjenički vođa Ali al-Kahum. Izveden je nekoliko sati pre nego što je Saudijska Arabija trebala da objavi godišnji proračun, na novinskoj konferenciji na kojoj su trebali biti važni ministri.

Saudijska Arabija je prošli mesec presrela dva balistička projektila ispaljena iz Jemena, jedan kod međunarodne vazdušne luke u Rijadu, dok je drugi ciljao jugozapadnu pokrajinu Asir. Saudijska koalicija je zbog toga uvela blokadu Jemena kako bi zaustavila isporuke oružja šijitskim Hutima iz Irana. Blokada je kasnije postupno ublažena.

(Espreso.co.rs / Izvor: tportal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.