Da li je na pomolu nova katastrofa?! Islamisti ukrali hemijsko oružje i već ga koriste!

KUDA OVO VODI?

Da li je na pomolu nova katastrofa?! Islamisti ukrali hemijsko oružje i već ga koriste!

Islamska država je uspela da pronađe neka tajna podzemna skladišta u pustinji, u kojima se i dalje nalazi hemijsko oružje
Objavljeno:

Ekstremisti Islamske države uspeli su da ukradu hemijsko oružje iz jednog podzemnog skladišta u Libiji koje nije bilo dobro obezbeđivano i taj gas je već upotrebljen, rekao je Ahmed Gadafi Al-Dam, rođak ubijenog libijskog vođe Moamera el-Gadafija u intervjuu koji je dao za "Raša tudej".

- Islamska država je uspela da pronađe neka tajna podzemna skladišta u pustinji, u kojima se i dalje nalazi hemijsko oružje. To oružje, na žalost, nije čuvano na pravi način - rekao je Gadafijev rođak, i dodao da je ukradeni gas zatim prokrijumčaren u severni deo zemlje i prodat.
- Postoje dva poznata slučaja gde su ukradeni hemijski agensi. Znam to od svojih izvora u Tripoliju. U prvom slučaju, sedam burića sa sarinom je ukradeno, a u drugom, mislim da ih je bilo pet - naveo je Al-Dam. Ove razorne hemikalije su već upotrebljene, istakao je Al-Dam.. Inače, ekstremistička grupa IS već je koristila hemijsko oružje u Iraku i Siriji, prema brojnim izveštajima, navodi RT. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.