SMEJALI SU SE I SLAVILI, A MINUT KASNIJE SVI SU BILI MRTVI! Poslednji snimak pre nego što ih je pokosio džihadista u Njujorku! (VIDEO)
Foto: Printscreen

potresno do bola

SMEJALI SU SE I SLAVILI, A MINUT KASNIJE SVI SU BILI MRTVI! Poslednji snimak pre nego što ih je pokosio džihadista u Njujorku! (VIDEO)

Procurio je poslednji snimak petoro Argentinaca koji su poginuli u terorističkom napadu u Njujorku

Objavljeno:

Oni su zajedno sa još petoricom prijatelja doputovali u Njujork da bi proslavili 30 godina mature. Na snimku se vidi kako nasmejano i dobro raspoloženi voze bicikle kroz Menhetn, neposredno pre nego što će stradati u terorističkom napadu Sejfula Saipova.

Šesti član grupe, Martín Ludoviko Maro, još uvek je na intezivnoj nezi, ali je za sada van životne opasnosti. Lekari mu još nisu saopštili da su njegovi prijatelji poginuli.

Identifikovani kao Ernan Diego Mendoza, Diego Enrike Angelini, Alehandro Damian Panjuko, Ariel Erlij i Ernan Ferući. Svi su imali 47 godina, osim Erlija koji je imao 48.

"Došli su ovde kao i milioni drugih turista, kako bi uživali u najvećem gradu na planeti", rekao je državni tužilac Džon H. Kim.

Na video-snimku jasno se vidi kako se prijatelji voze zapadnim Menhetnom i okreću prema lokaciji u Tribeki gde ih je pokosio terorista oko 15 sati.

"Vozili su u parovima, čuli buku, a onda videli kamionet kako ide prema njima. Bilo je kao u paklu... tela posvuda... plač, vriska, ljudi koji pokušavaju da pobegnu", rekao je Mateo Estreme, argentinski konzul u Njujorku.

"Kupili su pokone za decu, svoje porodice... Zamislite samo: razmišljaš o porodici, u društvu si prijatelja, a onda prema tebi ide terorista u kamionetu", dodaje argentinski diplomata.

"Jedan od njih je prvi put putovao van Argentine, i taj prvi put kada je napustio zemlju pogine u terorističkom napadu u Njujorku. Nemam reči kojima može da se opiše taj užas", kaže argentinski konzul.

On dodaje da su njihovi preživeli prijatelji u potšunom šoku.

"Ne mogu da veruju šta im se dogodilo, potpuno su uništeni gubitkom petorice drugara", kaže Estreme .

(Espreso.co.rs/ Izvor: Dejli mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.