DA LI ĆE NEKO DA PROGOVORI: Vlada Malte daje milion evra za informaciju o ubistvu novinarke!
Foto: Printscreen

da li će se otkriti?

DA LI ĆE NEKO DA PROGOVORI: Vlada Malte daje milion evra za informaciju o ubistvu novinarke!

Vlada Malte ponudila je danas milion evra i punu zaštitu svakome ko ima informaciju o ubistvu malteške novinarke Dafne Karuane Galicije, poginule u eksploziji bombe postavljene ispod njenog automobila

Objavljeno:

Vlada je saopštila da je ubistvo aktivistkinje, čije su optužbe o korupciji dovele do prevremenih izbora na Malti u junu, "slučaj od izuzetne važnosti", navodi Asošiejted pres. Kako se navodi, Vlada je nagradu "bez presedana" ponudila svakome ko dostavi informaciju koja bi dovela do otkrivanja odgovornih za to ubistvo koje je potreslo Maltu.

Dafne Karuana Galicija ubijena je 16. oktobra u eksploziji, neposredno po izlasku iz svoje kuće. Ona je saradjivala sa više malteških medija, a pre svega je bila poznata po blogu putem kojeg je otkrila više korupcionaških afera.

Uprkos tome što je Karuana Galicija razotkrila niz skandala u koje su bili umešani bliski saradnici malteškog premijera Džozefa Muskata i njegova supruga, Muskatova laburistička partija, koja je na vlasti od 2013. godine, ubedljivo je pobedila na prevremenim parlamentarnim izborima u junu.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.