Erdoganova predsednička palata je 4 PUTA VEĆA OD VERSAJA! Mesečni račun za struju iznosi POLA MILIONA DOLARA! (VIDEO)
Foto: AP, STF

POSLEDNJI TURSKI CAR

Erdoganova predsednička palata je 4 PUTA VEĆA OD VERSAJA! Mesečni račun za struju iznosi POLA MILIONA DOLARA! (VIDEO)

Kompleks ima 1.150 soba i košta kao svetog Petra kajgana

Objavljeno:

Britanski mediji, na čelu sa "Dejli mejlom", pisali su o rasipništvu porodice Erdogan i luksuznoj predsedničkoj palati u kojoj boravi prva porodica Turske. Pored ovog luksuza teško je poverovati u pokušaj Turskih medija da je prikažu kao štedljivu damu, zar ne?

Predsednički komleks odnosno Predsednička palata Republike Turske nalazi se u blizini Ankare. Palata je prvobitno konstruisana s idejom da služi kao kancelarija Glavnog ministra, ali ubrzo nakon dolaska Erdogana je postala njegovo sedište predsedništva.

Čitav kompleks se sastoji iz jedne glavne zgrade i dve pomoćne zgrade koje bi se koristile za sastanke i posete važnih državnika. Prostire se na 300.000 metara kvadratnih.

foto: Wikipedia

Sama Palata ima 1.150 soba, dodatne sobe za goste, botaničku baštu, situacionu sobu sa satelitom i vojnim komunikacionim sistemom, bankere koji su u stanju da odole biološkim, nuklearnim i hemisjkim napadima, park i kongresni centar.

foto: Print Screen Youtube

Kompleks je obezbeđen vrhunskim bezbednosnim merama sa velikim brojem obezbeđenja.

Izgradnja ove palate koštala je 615 miliona dolara. Četvorosturko je veća od Versaja Luja 14, a sa prvog mesta najvećih palata svrgla je velelepno zdanje sultana od Bruneja.

Britanski tabloidi navode da samo račun za struju mesečno premašuje pola miliona dolara.

foto: Reuter

U pokušaju da Eminu Erdogan prikažu kao štedljivu, jednostavnu i ekološki osvešćenu prvu damu, turski mediji su pisali da ona upravlja kuhinjom u predsedničkoj palati, navodeći njene napore da se "što više smanji otpad", zbog čega se navodno kore limuna i jabuka recikliraju, a koštice maslina koriste za pripremanje umaka...

Međutim kada zavirimo u unutrašnjost ove palate zapitamo se da li je Erdogan porodica baš toliko skromna

foto: Print Screen Youtube
foto: Print Screen Youtube

Međutim, ubrzo su se pojavile tvrdnje da se u palati najviše konzumira beli čaj iz turske pokrajine Rize, na istočnoj obali Crnog mora, i to onog koji se prodaje za 1.800 do 2.000 dolara za kilogram.

Zanimljivo je da se u ovoj palati održavaju i religiozni obredi. Kako to izgleda, pogledajte ovde:

Kako to čudo izgleda izbliza?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.