POLJUBAC ZAMALO DA MI UBIJE BEBU: Jeziva ispovest jedne mame (FOTO)

Ozbiljno upozorenje

POLJUBAC ZAMALO DA MI UBIJE BEBU: Jeziva ispovest jedne mame (FOTO)

Tek rođene bebe, koje dođu u kontakt sa virusom koji izaziva prehaldu, mogu da imaju ozbilje neurološke probleme
Objavljeno: 22:38h

Britanka Kler Henderson iskoristila je Fejsbuk da upozori roditelje male dece koliko tragično može da se završi kad dozvolite da vam neko poljubi tek rođenu bebu.

Jedne noći, dok je hranila svoju jednomesečnu ćerkicu Bruk, ne devojčicinom licu primetila puno plikova i natečene usne. Odvele ju je u bolnicu gde su joj lekari rekli da je stanje njene ćerkice ozbiljno.
Bruk je imala ranice u glu i na usnama, pa je odmah testirna na oštećenje mozga jetre. Ispostavilo se da je jedan neko postilaca u porodilištu imao "herpes simplex virus 1" (HSV-1), koji izaziva prehladu i može da se prenese oralnim putem.
Doktorka Boni Maldonado, profesor pedijatrije sa Stanford univerziteta, kaže da su ovakvi slučajevi retki ali da mogu da budi veoma opasni. Po njenim rečima, bebe koje dođu u kontakt sa ovom vrstom prehalde u prvom mesecu života mogu da imaju ozbiljene neurološke poremećaje. Da mala Bruk nije na vreme odvedena kod lekara ishod je mogao da bude fatalan. Na svu sreću, to se nije desilo! (Espreso.co.rs / Izvor: Buzzfeed)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.