KRVAVA MARIJA RAZORILA DOMINIKU, IDE PREMA PORTORIKU: Ovo je EKSTREMNO OPASAN URAGAN!
Foto: Reuters / Nasa

Pustošenje

KRVAVA MARIJA RAZORILA DOMINIKU, IDE PREMA PORTORIKU: Ovo je EKSTREMNO OPASAN URAGAN!

Monstrum je uništio ostrvo Dominika, premijer ove nacije ostao bez kuće

Objavljeno: 14:40h

Uragan Marija, četvrti veliki ove godine, prerastao je za samo jedan dan od oluje 1. kategorije u najjači mogući uragan - pete kategorije, sa maksimalnim udarima vetra od 260 kilometara na sat.

Središte oluje, opisano kao "potencijalno katastrofalno", razorilo je Dominiku, bivšu britansku koloniju u Karibima, a Marija je sada na putu ka Portoriku.

Premijer Dominike, Ruzvelt Skerit, objavio je na svom Facebook profilu da mu je uragan Marija odneo krov kuće i kako je ostavljen "na milost i nemilost" uraganu. Zatim je objavio i kako je spašen iz poplavljene kuće.

- Zasad smo izgubili sve što novac može kupiti i zameniti. Moj najveći strah za ovo jutro je da ćemo ga dočekati uz vesti o ozbiljnim ozledama i mogućim smrtima kao posledicama odrona zemlje koje je uzrokovala jaka kiša. Zasad je vetar odnio krov svake osobe s kojom sam stupio u kontakt. Odmah ujutro krećemo u potragu za povređenima i zarobljenima u ostacima kuća - objavio je premijer Dominike.

Ukoliko ostane pri sadašnjoj snazi, Marija će biti najjača oluja koja će pogoditi Portoriko u 85 godina, rekao je PR centra za uragane. Guverner Portorika Rikardo Roselo pozvao je stanovnike da slušaju uputstva preko medija i pripreme se za dolazak oluje.

Portoriko je izbegao udar uragana Irma pre dve nedelje, a u centru za uragane procenjuju da će Marija nastaviti da jača u iduća dva dana i da će biti "ekstremno opasan uragan". (Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.