UŽASNA TRAGEDIJA KOD NAPULJA: Iz kratera vulkana vatrogasci izvukli tri tela, od kojih jedno dečije!
Foto: EPA

STRAVIČNA NESREĆA

UŽASNA TRAGEDIJA KOD NAPULJA: Iz kratera vulkana vatrogasci izvukli tri tela, od kojih jedno dečije!

Dečak i njegovi roditelji poginuli su kada se pod njima urušailo tlo na prostoru kratera vulkana Solfatara u blizini Napulja

Objavljeno:

Italijanski vatrogasci saopštili su da su izvukli tri tela iz plitke rupe na delu kratera vulkana Solfatara koji je bio ograđen kako turisti ne bi dolazili na taj prostor.

"Ili je došlo do manje eksplozije ili je zemlja jednostavno propala pod njihovom težinom, a oni pali u rupu", rekao je portparol italijanske vatrogasne službe Luka Kari i napomenuo da se nesreća dogodila u ograđenom prostoru.

Žrtve su bile turisti iz severne Italije, 45-godišnji muškarac, 42-godišnja žena i njihov 11-godišnji sin. Mlađi sin, star sedam godina, nije pao u rupu i nepovređen je.

Uzrok smrti zvanično će biti utvrđen autopsijom, a vatrogasci koji su bili na mestu nesreće rekli su da su žrtve verovatno stradale zbog vrućih gasova koji izlaze iz zemlje na prostoru kratera.

foto: EPA

Solfatara je jedan od mnogih vulkanskih kratera na području Flegrejskih polja, 20 kilometara zapadno od Napulja koje je za turiste otvoreno još 1900. godine. Iz zemlje na tom prostoru izlaze vodene pare topline 160 Celzijusa i gasovi poput otrovnog vodonik-sulfida.

Područje nesreće poznato je i po čestom urušavanju tla.

Jedan od lokalnih radnika, Dijego Vitaljijano, rekao je da je ta nesreća najgora koju je video u svom životu.

(Espreso.co.rs / Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.