Putin: Vojna histerija zbog Severne Koreje dovešće do globalne katastrofe!
Foto: Reuters

samo dijalog

Putin: Vojna histerija zbog Severne Koreje dovešće do globalne katastrofe!

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja rekao je juče da vojna rešenja ne mogu da reše krizu na Korejskom poluostrvu, upozorivši da je "hitno potrebno održati hladnu glavu i uzdržati se od akcija

Objavljeno:

Pjongjang neće odustati od vojnog programa pod pritiskom sankcijama i vojnim pretnjama, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na marginama samita BRIKS-a u Kini.

Uvođenje oštrijih sankcija Severnoj Koreji povodom njenog nuklearnog programa neće promeniti rukovodstvo u Pjongjangu, ali da bi mogle da dovedu do većih patnji ljudi.

Putin je u obraćanju novinarima upozorio da se ne povećava vojna histerija oko Severne Koreje.

SAMO KO JE LUD NEĆE ZAPLAKATI KAD VIDI SCENU NA 09:02: Najbolja poruka protiv rata koja je snimljena! (VIDEO)

Ruski presdednik je rekao da bi to moglo da dovede do "globalne katastrofe".

- Povećavanje vojne histerije u ovakvim uslovima je ćorsokak. To može da dovede do globalne, planetarne katastrofe i ogromnih gubitaka ljudskih života. Ne postoji drugi način da se reši severnokorejski nuklearni problem, osim mirnim dijalogom - rekao je on.

Mun traži pooštravanje sankcija

Seul je uputio poziv za pooštravanje sankcija Severnoj Koreji, uključujći uvođenje zabrane na uvoz nafte, izjavio je predsednik Južne Koreje Mun Džae-in u telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vreme je da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ozbiljno razmotri mogućnost limitiranja pristupa Severne Koreje tržištima valuta i uvede joj emabrgo na naftu kao i zabranu zapošljavanja gradjana Severne Koreje u inostranstvu, rekao je Mun, navela je njegova administracija, preneo je TAS S.

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja rekao je juče da vojna rešenja ne mogu da reše krizu na Korejskom poluostrvu, upozorivši da je "hitno potrebno održati hladnu glavu i uzdržati se od akcija koje mogu da pogoršaju tenzije".

- Obuhvatno rešenje za nuklearno i druga pitanja na Korejskom poluostrvu može se postići jedino putem političkih diplomatskih kanala, uključujući posredničke napore generalnog sekretara UN - istakao je Nebenzja na specijalnoj sednici Saveta bezbednosti UN, preneo je Rojters.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.