TRAMP PONOVO NAPADA: Za nasilje su krivi i nacisti i levica!
Foto: Reuters

sramota za zemlju

TRAMP PONOVO NAPADA: Za nasilje su krivi i nacisti i levica!

Tramp je prethodno naišao na oštre kritike medija koji su ga kritikovali zbog spore reakcije u osudi nasilja desničara u gradu Šarlotsvilu

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp je ponovo okrivio obe strane za nasilne proteste u Šarlotsvilu, u Virdžiniji, u kojima je jedna osoba izgubila život, a više je povređeno, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

U saopštenju objavljenom u ponedeljak, Tramp je osudio bele rasiste, ali je u Njujorku juče okrivio i alternativnu levicu.

Tramp je za vozača, koji je uletevši automobilom među protivnike marša desničara i rasista, ubio jednu ženu i povredio više osoba, rekao da je on sramota za njega i za njegovu zemlju.

- Pominjete alternativnu desnicu - rekao je Tramp u razmeni reči sa novinarima, koristeći taj termin za desničarske grupe.

- Okej, a šta je sa alternativnom levicom koja je napala alternativnu desnicu? Da li oni imaju ikakav osećaj krivice? - izjavio je Tramp.

foto: Reuters

Predsednik SAD je, u Beloj kući u ponedeljak, rekao da su Kju-kluks-klan (KKK), neonacisti i beli rasisti "kriminalci i nasilnici".

Tramp je prethodno naišao na oštre kritike medija koji su ga kritikovali zbog spore reakcije u osudi nasilja desničara u gradu Šarlotsvilu.

foto: Reuters

Američki predsednik je, takođe, rekao da nije odugovlačio sa reagovanjem na događaje u Šarlotsvilu, već da je želeo da raspolaže činjenicama.

On je dodao da ljudi još uvek ne znaju sve činjenice o nasilju u Virdžiniji, kao i da je vozač koji je uleteo u masu "ubica i sramota za zemlju".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.