HOROR U EGIPTU! U sudaru vozova preko 36 poginulih, 90 povređenih, ali ne prestaju da ih izvlače! (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter/RT

užasna tragedija

HOROR U EGIPTU! U sudaru vozova preko 36 poginulih, 90 povređenih, ali ne prestaju da ih izvlače! (FOTO)

Najmanje 36 osoba je poginulo, a više od 90 je povređeno u sudaru vozova u Egiptu

Objavljeno: 18:56h

Broj poginulih u sudaru dva voza u predgrađu priobalnog egipatskog grada Aleksandrije porastao je na 36, a broj povređenih na više od 100, saopštio je portparol Ministarstva zdravlja.

U sudaru, koji se dogodio u 14.15 sati u blizini stanice u pregrađu Horšid, iz šina je iskočila lokomotiva jednog voza i dva vagona drugog voza, saopštila Egipatska uprava železnice, prenosi Rojters.

Državni list "Al-Ahram" prenosi da je 36 tela prebačeno u bolničke mrtvačnice u provinciji Aleksandrija, a javni tužilac Nabil Sadek naložio je hitnu istragu.

Bolnički izvor rekao je državnoj televiziji da su neki povređeni i dalje zaglavljeni u vozovima.

Na snimku koji je emitovala državna televizija vide se desetine ljudi okupljene oko oštećenih vozova, dok su mnoga tela na zemlji.

Na licu mesta je opšti haos, a izvučena tela poginulih su u prvi mah spuštena pored uništene kompozicije i prekrivena belim čaršavima.

- Tim spasilaca traži preživele, dok hitna pomoć prevozi povređene do najbližih bolnica - izjavio je Magdi Hegazi, zamenik sekretara egipatskog Ministarstva zdravlja.

O nesreći je odmah obavešten i premijer Šerif Ismail, koji s ministrom saobraćaja koordinira akciju spasavanja.

Kako izveštavaju lokalni mediji, od siline sudara jedan voz je bukvalno naskočio da drugi i prevrnuo se, što otežava izvlačenje povređenih i poginulih.

Uzrok sudara za sada nije poznat, ali se nezvanično pominje da je u jednom od vozova došlo do krava, najverovatnije kočionog sistema.

Na lice mesta odmah je upućena i ekipa egipatske železnice, koja bi s drugim istražnim organima trebalo da utvrdi tačan uzrok ove tragedije.

U Egiptu su se i ranije dešavali sudari vozova, a poslednja tragedija desila se 2013. godine, kada je u nesreći kod Gize poginulo 19 ljudi.

Godine 2012. u sudaru voza i školskog autobusa kod Manafluta bila je 51 žrtva, a stradala su većinom deca.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.