Isplivala nova MISTERIJA o smrti princeze Dajane: Poslednji put je video vozač belog "fijata", koji je potom NESTAO! (VIDEO)
Foto: Profimedia

misterija

Isplivala nova MISTERIJA o smrti princeze Dajane: Poslednji put je video vozač belog "fijata", koji je potom NESTAO! (VIDEO)

Vožnja se završila tragično u tunelu Pont de l'Alma, ali se i dan danas spekuliše o stvarnom uzroku nesreće

Objavljeno:

Prošlo je gotovo 20 godina od sudbonosne noći 31. avgusta 1997. godine kada je Anri Pol vozio princezu Dajanu i njenog dečka Dodija Fajeda, kako će se ispostaviti pravo u smrt.

Vožnja se završila tragično u tunelu Pont de l'Alma, ali se i dan danas spekuliše o stvarnom uzroku nesreće. Jedna od teorija koja nikada nije rasvetljena do kraja bavi se učešćem belog "fijata uno", koji nikada nije pronađen.

Službeno uzrok nesreće je neoprezna vožnja Henrija Pola, koji je pokušavao da izbegne paparace koji su progonili nesrećnu princezu i Dodija po pariskim ulicama. Utvrđeno je da je vozač limuzine bio pijan, a istraga je zaključila da bi Dajana i Fajed preživeli nesreću da su bili vezani. Međutim na slupanom "mercedesu" pronađeni su ostaci bele boje što je samo dolilo ulje na vatru brojnim teorijama zavere.

Mohamed Fajed, Dodijev otac, tvrdio je da iza ubistva stoji princ Filip koji je naredio tajnoj službi MI6 ubistvo Dajande i Dodija kako se par se ne bi venčao i na kraju imao dete muslimana. Upravo ove njegove izjave pokrenule su brojne teorija zavere o stvarnom uzroku nesreće.

Najveća mrlja na istrazi o Dajaninoj smrti je činjenica da francuska policija nije uspela da pronađe vozača spomenutog belog "fijata" koji je, navodno, izgurao "mercedes" s Dajanom i Dodijem sa puta. Međutim privatne istrage, pokazale su da je vozač spomenutog automobila najverovatnije bio francuski taksista Le Van Tan.

Naime, 2007. godine par koji je video beli "fijat" kako izlazi iz tunela u vreme nesreće je pregeldajući fotografije mogućih vozača prepoznao Tana koji je imao beli "fijat" u to vreme.

On je takođe imao i rotvajlera što se slagalo sa izjavama svedoka policiji da su videli mladića sa velikim psom u belom automobilu. Dodatnu sumnju na sve baca i činjenica da je Le Van prefarbao svoj auto u crveno samo nekoliko sati posle smrtonosne nesreće

Još veću misteriju na ceo slučaj stavila je smrt Andansona u maju 2000. godine, koju je policija službeno proglasila samoubistvom. Njegovo telo pronađeno je u spaljenom automobilu nekih šest stotina kilometara udaljeno od kuće, a na levoj slepoočnici je imao neodređenu rupu.

Obdukcijom je zaključeno da je rupa nastala zbog visoke temperature u zapaljenom automobilu, a ne zbog metka.

Druga sumnjiva osoba bio je Žan-Pol Džejms Andanson koji je fotografisao Dajanu nekoliko meseci pre smrti u Fajedovoj vili u St. Tropezu. Andanson je takođe bio vlasnik belog "fijata uno", ali francuska policija je zaključila da automobil nije bio u voznom stanju i Andanson ga je prodao nešto kasnije iste te godine.

Le Vana su nedavno britanski tabloidi pronašli u Parizu gde se posvetio zdravom životu i treningu i sada se amaterski bavi bodibildingom. Privatne istrage upozoravale su na brojne druge nelogičnosti tokom spašavanja Dajane posle nesreće, od toga da je hitnoj trebalo čitavih 17 minuta da iziđe ne teren od upućivanja prvog poziva i sat vremena da izvuku Dajanu iz olupine automobila, do toga da su se kola hitne tokom transporta Dajane u bolnicu zaustavila na nekoliko minuta.

Jedini preživjeli nesreće bio je Trevor Rees-Jones koji se cijelo vrijeme branio govoreći da se ne sjeća ničega što se dogodilo te večeri.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.