ISPOVEST SUPRUGE TERORISTA ZALEDIĆE VAS: ID želi samo tri stvari - žene, novac i moć, ispala sam glupa i naivna!
Foto: Printscreen/youtube

daleko od islama

ISPOVEST SUPRUGE TERORISTA ZALEDIĆE VAS: ID želi samo tri stvari - žene, novac i moć, ispala sam glupa i naivna!

Slobodne žene i devojke bile su prisiljene na udaju za teroriste, a svi muškarci su morali da se pridruže borcima

Objavljeno:

Nuršadrina Kairadahija iz Indonezije imala je samo 17 godina kada je nagovorila celu porodicu da odu u Siriju i pridruže se Islamskoj državi (ID), javlja AP.

Sve informacije o njima pronašla je na internetu, a militanti su tvrdili da će im "pružiti sve potrebno za život", uključujući otplaćivanje porodičnih dugova, besplatnu zdravstvenu negu za devojke te obrazovanja.

Pozvali su ih da "žive u savršenom muslimanskom društvu, kakvo bi ono trebalo biti".

Većina članova porodice ostvarila je plan i kroz Tursku stigla u Raku, ali su ubrzo nakon toga shvatili da su pogrešili. Slobodne žene i devojke bile su prisiljene na udaju za teroriste, a svi muškarci su morali da se pridruže borcima. Kairadahija je u dve godine pretrpela smrt bake i strica, a porodica se razdvojila dok je pokušavala da pobegne. Uspela je s majkom, dve sestre i njihovim sinovima doći do izbegličkog kampa koji su otvorili Kurdi. Njen otac otac i četvorica bratića zatvoreni zbog povezanosti sa ID.

Kairadahija je ispričala da su muškarci u Raki prisiljeni da pohađaju kurs o borbi za ID, a ako se odbiju pridružiti vojsci završe u zatvoru. Žene i devojčice smeštene su odvojeno od muškaraca te ne smeju kontaktirati s muškim članovima prodice. Takođe je izjavila da su žene agresivne te među njima često dolazi i do fizičkih napada, a militanti smeju odabrati bilo koju za suprugu, čak i ako se nisu upoznali. Dodala je da je jednogodišnje dete njene sestre stavljeno na popis "dostupnih slobodnih supruga".

"To je ludo. ID želi samo tri stvari: žene, novac i moć. Ponašaju se kao bogovi i stvaraju vlastite zakone. Jako su daleko od onoga što islam predstavlja", rekla je ona te dodala da se užasno kaje zbog svoje odluke o odlasku u Siriju: "Bila sam jako glupa i naivna. Krivim sebe za sve. Nadam se da će Bog prihvatiti moje pokajanje. Ovaj put nije odlazak na odmor. To je opasan, opasan put“, kaže ona.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.