HOROR ISLAMISTA SE NASTAVLJA: Majku izgladneli pa su je naterali da pojede sina! (VIDEO)
Foto: Reuters/Ilustracija

NEMAJU MILOSTI

HOROR ISLAMISTA SE NASTAVLJA: Majku izgladneli pa su je naterali da pojede sina! (VIDEO)

Yazidi su manjinska grupa koja sledi svoju religiju i običaje, a ekstremisti veruju da su oni obožavaoci đavola i sprovode genocid nad njima

Objavljeno:

O zločinima koje je počinio ISIS priča godinama unazad, oni su nemilosrdni i na najbrutalnije načine kažnjavaju čak i žene i decu. Irački poslanik je sada izneo nove tvrdnje o brutalnosti islamista i kako je naveo oni su naterali majku da pojede svoju bebu, ali su i silovali devojčicu od deset godina pred njenom porodicom.

Vian Dakhil je istaknuta političarkaiz Yazidija i svedok je užasa koje su islamisti počinili nad tim narodom. Yazidi su manjinska grupa koja sledi svoju religiju i običaje, a ekstremisti veruju da su oni obožavaoci đavola i sprovode genocid nad njima.

POTPUNO OSLOBOĐEN: U Molusu više nema pripadnika Islamske države!

U intervjuu za egipatski Extra News Vian je ispričala da je su jednu od žena koja je spasena držali u podrumu bez vode i hrane i po tri dana.

- Nakon toga bi joj doneli tanjir sa hranom na kojem je pirinač i meso. Kako je bila mnogo gladna žena je sve pojela. Kada je završila obrok rekli su joj da su skuvali njenog jednogodišnjeg sina kog su joj oteli i da je njega pojela - ispričala je Vian.

Ovi navodi su je tokom intrevjua rasplakali, nakon čega je nastavila priču o drugim ženama. Ispričala je da su jednoj ženi oteli šest sestara.

- Njena mlađa sestra od samo deset godina je bila silovana pred svojom porodico. Imala je samo deset godina!

Veruje se da je oko 10.000 Yazida ubijeno i zarobljeno od strane ISIS tokom ekstremističke ofanzive u avgustu 2014. godine širom Iraka. Veliki broj žena uzimaju kao seksulane robove dok su druge pronađene u masovnim grobnicama.

(Espreso.co.rs / Independent)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.