London: Nastavak pregovora o vladi, sporazum moguć danas!
Foto: Fonetap

nema još dogovora

London: Nastavak pregovora o vladi, sporazum moguć danas!

Britanska agencija javila je u utorak, pozivajući se na visoki izvor iz redova konzervativaca, da pregovori između konzervativaca i DUP o sporazumu podrške manjinskoj vladi premijerke Mej dobro napreduju

Objavljeno: 13:18h

Pregovori između severnoirske Demokratske unionističke stranke (DUP) i Konzervativne stranke britanske premijerke Tereze Mej o sporazumu podrške manjinskoj vladi Mejeve nastavljeni su danas, izjavio je visoko pozicionirani izvor iz redova konzervativaca, koji nije imenovan.

Kako prenosi BBC, lider DUP Arlen Foster izrazila je nadu da će sporazum biti postignut tokom dana.

Rojters podseća da su Mej i Foster u utorak razgovarale više od sat vremena, nakon čega je Foster rekla da sporazum, koji se očekuje da će biti više neformalan nego koalicioni, mogao da bude gotov bez mnogo odlaganja.

Tereza Mej preživela susret unutar partije: I nezadovoljni stali na njenu stranu zasad!

Britanska agencija javila je u utorak, pozivajući se na visoki izvor iz redova konzervativaca, da pregovori između konzervativaca i DUP o sporazumu podrške manjinskoj vladi premijerke Mej dobro napreduju.

foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Nakon što konzervativci Tereze Mej na prevremenim izborima 8. juna nisu osvojili dovoljno poslaničkih mesta da sami formiraju vladu, ispostavilo se da im je Demokratska unionistička stranka, koja je osvojila 10 poslaničkih mesta, najizgledniji partner za formiranje koalicione vlade Očekuje se, međutim, da će Foster tražiti ustupke, kao i visoke pozicije u novoj vladi, u zamenu za udruživanje s konzervativcima, navodi AP.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.