TAJKUN ODREĐUJE KO ĆE BITI MINISTAR U VLADI VELIKE BRITANIJE? Skandal trese ostrvo, očekuje se odgovor Tereze Mej!
Foto: Fonetap/AP

još je nema ...

TAJKUN ODREĐUJE KO ĆE BITI MINISTAR U VLADI VELIKE BRITANIJE? Skandal trese ostrvo, očekuje se odgovor Tereze Mej!

Zamenik lidera Laburistike partije, Tom Votson uputio je pismo Terezi Mej u kojem je naveo da mu je "sugerisano" da je gospodin Murdok, vlasnik The Times i The Sun, lobirao kod Mejeve da se Gov vrati na prvu liniju politike

Objavljeno: 16:17h

Izbori u Velikoj Britaniji su protekli više nego neočekivano, još uvek se svi preispituju i razmišljaju kako je moguće da je premijer Tereza Mej ostvarila tako loš rezultat. Ona će uz pomoć Demokratske unionističke partije Severne Irske uspeti da napravi vladu u Parlamentu, a sada je pred njom još jedan skandal.

Tereza Mej se nalazi pred zahtevom da kaže i objasni da li je Rupert Murdok tražio da ubaci Majkla Gova u svoj kabinet.

KRALJICA ODOBRILA: Mej će formirati novu vladu! (VIDEO)

Zamenik lidera Laburistike partije, Tom Votson uputio je pismo Terezi Mej u kojem je naveo da mu je "sugerisano" da je gospodin Murdok, vlasnik The Times i The Sun, lobirao kod Mejeve da se Gov vrati na prvu liniju politike.

Mej je njega prošle godine smenile kada je bio Ministar pravde pošto je prethodno bio u Odeljenju za obrazovanje.

Votson je u svom pismo naveo sledeće:

- Budući da niste uspeli da ostvarite većinu u Prlamentu, što je posledično dovelo do slabljenja vaše pozicije, može biti primamljiva činjenica da ste sebi dozvolili da na vas utiče uticajan medijski vlasnik koji može da oblikuje vašu vladu. Od kada ste postali premijer, da li je Rupert Murdok sugerisao predloge ministarskih funkcija ili osoblja? Da li je Rupert Murdok sugerisao da će biti posledica ukoliko ne poslušate njegov savet, u smislu zastupljenosti Vas i Vaše vlade u njegovim medijima?

foto: AP

Kabinet Premijera i News UK su kontaktirani kako bi prokomentrisali pismo.

Nakon što su održani generalni parlamentarni izbori, Votson tvrdi da su ljudi prozreli "laži Murdokove mašinerije koja je pokušala da zaplaši ljude da glasaju za Torijevce".

foto: Reuters

The Times i The Sun su oboje podržali Konzervativnu partiju uoči izbora, a kasnije su objavili kontroverznu naslovnu stranu o lideru Laburista Džeremiju Korbinu.

foto: EPA/Andy Rain

Nakon što je smenjen sa pozicije Ministra prvade, Korbin se vratio da radi kao kolumnista u The Times. On je prvio obezbedio intervju sa Donaldom Trampom. Rupert Murdok je takođe vlasnik Fox News, kanala koji je naklonjen konzervativcima.

(Espreso.co.rs / Independent)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.