ŠTA KAŽETE?
Ovo su cene na pijaci na omiljenoj destinaciji Srba: Jedna voćka paprena u Grčkoj, objavljen detaljan cenovnik
Na prvi pogled može se uočiti da su cene kako-tako uporedive sa cenama na zelenim pijacama u Srbiji ali je kvalitet voća i povrća u Grčkoj neuporedivo bolji, svidelo se to srpskim proizvođačima i prodavcima ili ne
Dok jedni više vole da se svim neophodnim potrepštinama snabdeju u supermarketima, drugi pak preferiraju da voće i povrće kupuju na zelenim pijacama od lokalnih proizvođača.
Na prvi pogled može se uočiti da su cene kako-tako uporedive sa cenama na zelenim pijacama u Srbiji ali je kvalitet voća i povrća u Grčkoj neuporedivo bolji, svidelo se to srpskim proizvođačima i prodavcima ili ne.
U mestu Nea Peramos, koje se nalazi 18 kilometara pre Kavala, kada se dolazi iz pravca Soluna, zelena pijaca postoji svaki dan, za razliku od mnogih mesta u Grčkoj gde su one vezane samo za određene dane u nedelji. Ipak, izbor nije veliki jer lokalni proizvođači svoje proizvode prodaju na svega dva štanda.
Tako miris i ukus krastavca u Grčkoj, koji košta 0,60 centi po kilogramu, vraća u neku davnu prošlost kada smo isti takav jeli iz bašta naših majki i baka.
O slasti lubenica koje se tope u ustima ne treba posebno pisati, a njihova cena je 0,80 centi po kilogramu.
I ostalo voće i povrće ima pristupačne cene, s izuzetkom trešanja koje koštaju između 7 i 10 evra po kilogramu.
DETALJAN CENOVNIK VOĆA I POVRĆA
POVRĆE:
Krompir - 1 evro Crni luk - 1,50 evra Paradajz - 1 - 1,80 evra Krastavac - 0,60 evra Šargarepa 1,50 evra Zelena paprika šilja - 2 evra Paprika babura - 2 evra Boranija - 4 evra Tikvice - 1,50 evra Ljute papričice, komad - 0,50 evra
VOĆE:
Lubenice - 0,80 evra Dinje - 2 evra Limun 2,50 evra Trešnje 7- 10 evra Kajsije -2,50 evra Pomorandže - 1,50 evra Kruške- 3 evra Kivi - 3 evra Breskve - 3 evra Nektarine - 3 evra Šljive - 4 evra
*Cene su po kilogramu voća i povrća
Bonus video:
(Espreso/ Kurir/ Prenela: T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





