CRNO MU SE PIŠE: Čitava Silikonska dolina ustala protiv Trumpa!
Foto: Reuters/AP

NEĆEMO POSUSTATI

CRNO MU SE PIŠE: Čitava Silikonska dolina ustala protiv Trumpa!

Mark Zuckerberg, vlasnik Facebook-a se takođe pridružio komentarisanju, baš kao i Sundar Pichai iz kompanije Google, a naravno i Tim Cook

Objavljeno:

Nakon Trumpove izjave od pre neki dan, rukovodioci vodećih hi-tech kompanija su saglasni i zajedno podržavaju Sporazum o klimatskim promenama u Parizu.

Tim Cook, Elon Musk i Mark Zuckerberg su zajedničkim snagama poslali svoje poruke predsedniku Sjedinjenih Američkih Država.

Kada bismo morali da navedemo tri najvažnija principa velikih tehnoloških kompanija, onda bi to bila etnička šarenolikost, jednakost i očuvanje životne sredine. To su, naravno, delovi njihovih marketing strategija. Iako američke filijale ovih kompanija posluju po ovim principima, jer se nalaze u centru pažnje, sa kineskim ispostavama to i nije slučaj.

NOVI ŠAMAR TRAMPU: Posle njegove odluke o klimatskom sporazumu, milijarderi napuštaju Belu kuću!

Međutim, Apple se već godinama nalazi na vrhu liste zelenih kompanija. Činjenica je da vode računa o okolini i što manjem zagađenju iste.

Iz tog razloga, nimalo ne iznenađuje činjenica da se Apple oštro suprotstavio najavi Donadla Trumpa da će SAD da napusti pariski klimatski sporazum. Potpisnici ovog sporazuma su se zarekli da će da preduzmu sve potrebne mere kako bi se zagrevanje Zemljine atmosfere smanjilo za bar 2 stepena celzijusa u odnosu na stanje koje je bilo pre industrijalizacije.

SAD bi, u skladu sa tim, trebalo da smanji emisiju gasova koji stvaraju efekat staklene bašte.

U vreme potpisivanja ovog Sporazuma predsednik SAD, a samim tim i potpisnik, je bio Barak Obama koga je nedavno nasledio Donald Trump. Ovaj kontroverzni republikanac uopšte ne veruje u globalno otopljavanje.

Smatra da ovaj Sporazum žestoko šteti interesima SAD-a, pa je iz tog razloga rešio da ga napusti. Ubrzo su se društvene mreže usijale.

Sve je počelo komentarom Elona Muska. Direktor Tesle i Space X-a je objavio post na svom Twitter profilu kritikujući Trumpovu izjavu. Uistinu, njegova kritika je mogla da se smatra i pomalo kontradiktornom, jer je Musk bio jedan od predsednikovih savetnika, ali je ubrzo podneo neopozivu ostavku na tu funkciju.

Mark Zuckerberg, vlasnik Facebook-a se takođe pridružio komentarisanju, baš kao i Sundar Pichai iz kompanije Google, a naravno i Tim Cook.

foto: AP / Manu Fernandez
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.