KOLINDA SE U BRISELU ŽALILA TRAMPU NA KOMŠIJE: Donalde, molim te, angažuj se malo više na Balkanu, pomozi nam!
Foto: EPA/Stephanie Lecocq

tužibaba

KOLINDA SE U BRISELU ŽALILA TRAMPU NA KOMŠIJE: Donalde, molim te, angažuj se malo više na Balkanu, pomozi nam!

- Tražila sam od njega da se SAD ponovo angažuju, upozorila sam na sve opasnosti koje postoje u našem susedstvu - otkrila je Kolinda

Objavljeno: 09:02h

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pohvalila se sinoć, odmah posle samita NATO u Briselu, da je tokom hoda kroz novu zgradu Alijanse imala neformalan razgovor sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, piše Večernji list.

Ona je iskoristila ovu šansu, kao i činjenicu da je Donald sve vreme stajao baš pored nje, da ga pozove u posetu Hrvatskoj.

- Zapravo sam se iznenadila koliko je razgovarao sa svima, uključujući i razgovor sa mnom. Uglavnom je bio vrlo opušten, ležeran i ljubazan prema svima, čak se malo i našalio. Razgovarali smo o puno tema, uključujući i o stanju na jugoistoku Europe. Tražila sam od njega da se SAD ponovo angažuju, upozorila sam na sve opasnosti koje postoje u našem susedstvu - otkrila je Kolinda.

Inače, Tramp u Briselu nije održao konferenciju za novinare, već je odletio prema Siciliji, gdje učestvuje na samitu zemalja G7. Inače, pored odgurivanja crnogorskog premijera Duška Markovića, Trampov nastup u Briselu će ostati zapamćen po oštroj kritici zemalja članica koje ne uplaćuju u budžet NATO obaveznih 2 odsto BDP.

Tramp je bukvalno održao lekciju državama koje “duguju masovne iznose” jer ne ispunjavaju “financijske obaveze”, i svima je bilo prilično neprijatno.

Inače, Hrvatska je među 23 od 28 članica koje ne ispunjavaju ovu obavezu.

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.