KIM DŽONG-UN STOJI IZA HAKERSKOG NAPADA NA SVET? Da li je Severna Koreja zaista ovoliko moćna?
Foto: Reuters/Pixabay

iznenađenje!

KIM DŽONG-UN STOJI IZA HAKERSKOG NAPADA NA SVET? Da li je Severna Koreja zaista ovoliko moćna?

Spekulacije oko severnokorejske veze pojavile su se juče, pošto je poznati Googleov sigurnosni istraživač Nil Mehta otkrio sličnosti u kodu s hakerskim alatom koji se pripisuje zloglasnoj grupi "Lazarus"
Objavljeno:

Čovek koji stoji iza najvećeg hakerskog napada u istoriji, kojim je zaraženo više od 300.000 računara u 150 država - je severnokorejski vođa Kim Džong-un, tvrde stručnjaci za sajber-bezbednost!

Druga opcija, naravno, je da neko ovako pokušava da "smesti" Severnoj Koreji, piše Russia Today.

Naime, stručnjaci su, analizirajući softver kojim je napravljen napad koji ovih dana potresa svet, utvrdili da on ima iste kodove kao nedavni napad iza kojeg jeste stajala Severna Koreja.

Spekulacije oko severnokorejske veze pojavile su se juče, pošto je poznati Googleov sigurnosni istraživač Nil Mehta otkrio sličnosti u kodu s hakerskim alatom koji se pripisuje zloglasnoj grupi "Lazarus".

U najjačoj svetskoj kompaniji za bezbednost, Kaspersky Labu, kažu da je ovo veliko otkriće o malwareu WannaCry, ali kažu da je moguće da je reč o podmetačini.

Podsetimo, pretpostavlja se da je grupa "Lazarus" u nekoliko navrata hakovala bankarske sisteme i uspela da prebaci nekoliko desetina miliona dolara na račune povezane sa režimom u Pjongjangu.

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.