OVAJ GENIJALAC JE SPASAO SVET OD NAJVEĆEG HAKERSKOG NAPADA: Nude mu  poslove, a on sve odbija zbog jednog razloga! (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter

UAU!

OVAJ GENIJALAC JE SPASAO SVET OD NAJVEĆEG HAKERSKOG NAPADA: Nude mu poslove, a on sve odbija zbog jednog razloga! (FOTO)

Markus Hačins je zaslužan za zaustavljanje širenja WannaCry virusa za koji je slučajno pronašao "prekidač za gašenje", a sada radi na pokušaju da spreči drugi talas ovog programa koji se proširio na preko 200.000 računara
Objavljeno: 17:44h

Ovaj mladić ima svega 22, a sada radi sa vladinim Nacionalnim centrom za sajber bezbednost SAD kako bi se sprečilo novu vrstu zlonamernog softvera.

Veruje se da je zaustavio napad iz male spavaće sobe u kući njegovih roditelja. Sinoć se pojavila i slika njegovog IT carstva, koje je sam napravio, a na kojoj se vidi soba prepuna kutija od pica, video igara i kompjuterski serveri.

Kurtis Baron, osnivač kompanije za inormacionu bezbednost "Fidus" koji je putovao sa Hačinsom u Las Vegasu prošle godine na najveći skup hakera, izjavio je da je njegov prijatelj samo radio svoj posao kada je zaustavio napad.

Govoreći za britanski Telegraf rekao je da ga se poznaju "razumno dugo vremena".

"On je zaista dobar prijatelj i takođe poslovni kolega. On je samo radio svoj posao", rekao je Baron. "Kada bi hteo da radi za nas onda bi ga zaposliti za tren oka, ali on neće ni da mrdne."

"Ovo nije posao za njega, više strast za koju se desi i da bude plaćen", objasnio je Baron.

Endrju Mabit, ko-osnivač "Fidusa", opisao Hačinsa kao "jednog od najinteligentnih i najtalentovanijih ljudi koje poznaje".

Za Hačinsa, koji je poznat samo kao "Malvare Tech", se veruje da živi u popularnom primorskom mestu na severnoj obali Devona. Njegova majka i otac rade u medicinskoj industriji a takođe ima mlađeg brata. Njegovi nalozi na društvenim mrežama su prepuni tvitova koji pokazuju njegovu ljubav prema surfovanju.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.