POLA SVETA PRETRNULO U SEKUNDI! Evropski MOĆNIK SVE POTVRDIO! Putin NA NOGAMA, Zelenski NEĆE MOĆI DA SE OPASULJI!
Vladimir Putin, Foto: EPA_EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

moskva

POLA SVETA PRETRNULO U SEKUNDI! Evropski MOĆNIK SVE POTVRDIO! Putin NA NOGAMA, Zelenski NEĆE MOĆI DA SE OPASULJI!

Putin ne odbija ništa, tvrdi Dmitrij Peskov

Objavljeno: 14:15h

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov izjavio je danas da ruski predsednik Vladimir Putin ne odbacuje mogućnost pregovora sa Ukrajinom, imajući u vidu da u Ukrajini postoje legitimni organi vlasti.

Putin ne odbija ništa. On ne odbacuje mogućnost pregovora. On kaže da tamo postoje legitimni organi, u skladu sa ustavom zemlje - rekao je Peskov, a prenosi RIA Novosti.

On je dodao da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nije osoba sa kojom može da se utvrdi pisani dogovor jer bi to, kako je naveo, "de jure bilo nelegitimno". Govoreći o uslovima za početak mirovnih pregovora koje je Putin izneo u petak - povlačenje ukrajinskih trupa iz novih regiona Rusije i trajno odricanje od članstva u NATO, Peskov je rekao da to nije bio ultimatum, već mirovni predlog.

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskovfoto: Profimedia

- To nije bio ultimatom, to je bio mirovni predlog, koji je iznet uzimajući u obzir realnost na terenu - naveo je Peskov.

On je dodao da su sporazumi na papiru plod veoma složenih stručnih pregovora, balans interesa i uzimanje u obzir realnosti na terenu, dodajući da će tako biti i ovog puta.

Bonus video:

02:47

PUTIN DOŽIVEO DEBAKL U DIJASPORI: Ti Rusi neće moći da se vrate u zemlju?! Obradović: Institucijama u Rusiji se ne može verovati

(Espreso/Agencije/Prenosi D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.