ORBAN BESAN KAO RIS, MAĐARU PUKLI ŽIVCI! Nakon SKANDALOZNE VESTI od juče, sad se OVO DEŠAVA! Ne bili mu u koži...
Viktor Orban, Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

MOMENTALNO SE OGLASIO

ORBAN BESAN KAO RIS, MAĐARU PUKLI ŽIVCI! Nakon SKANDALOZNE VESTI od juče, sad se OVO DEŠAVA! Ne bili mu u koži...

Evropska komisija (EK) podnela je drugu prijavu protiv Mađarske sudu EU početkom 2022. godine, navodeći da Mađarska nije preduzela sve neophodne mere da bi postupila u skladu sa presudom iz 2020. godine

Objavljeno: 12:56h

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je današnja odluka Evropskog suda pravde da kazni Mađarsku u iznosu od 200 miliona evra i dodatnih milion evra dnevno zbog politike migracija nečuvena i neprihvatljiva.

Orban tvrdi u objavi na platformi X da je Mađarska kažnjena zbog, kako je naveo, odbrane granica EU.

"Izgleda da su ilegalni migranti važniji briselskim birokratama od evropskih građana", naveo je Orban.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI

Mađarska će morati da plati kaznu u iznosu od 200 miliona evra zbog nesprovođenja promena u svojoj politici postupanja prema migrantima i tražiocima azila, saopštio je danas najviši sud EU, Evropski sud pravde.

Sud je naveo da će Mađarska, koja je ranije odbila da izvrši sudsku presudu iz 2020. godine, takođe morati da plaća kaznu od milion evra dnevno dok u potpunosti ne primeni predviđene mere, preneo je Rojters.

Sud EU ističe da Mađarska nije preduzela mere da bi se uskladila sa presudom iz 2020. godine u vezi sa pravima podnosilaca zahteva za međunarodnu zaštitu da ostanu u Mađarskoj do konačne odluke o njihovoj žalbi protiv odbijanja njihove prijave, kao i proterivanja državljana trećih zemalja koji ilegalno borave u toj državi.

Viktor Orban
Viktor Orban foto: EPA-EFE/MAX BRUCKER

Mađarska vlada je ranije tvrdila da je presuda iz 2020. godine sporna jer je već zatvorila tzv tranzitne zone i pooštrila pravila koja zabranjuju buduća podnošenja zahteva za azil.

Evropska komisija (EK) podnela je drugu prijavu protiv Mađarske sudu EU početkom 2022. godine, navodeći da Mađarska nije preduzela sve neophodne mere da bi postupila u skladu sa presudom iz 2020. godine.

Bonus video:

07:46

ORBAN MOŽEDA ČEKA RUSKE TENKOVE NA GRANICI MAĐARSKE! Analitičar tvrdi: JEDNO bi mogli da iskoriste da dublje prodru na ZAPAD!

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.