EU KAZNILA MAĐARSKU NA NAJGORI NAČIN: Cifra je 200 miliona evra, svaki dan kašnjenja koštaće još po milion evra!
Mađarska, Foto: Printscreen/RTS

lupili ih po džepu

EU KAZNILA MAĐARSKU NA NAJGORI NAČIN: Cifra je 200 miliona evra, svaki dan kašnjenja koštaće još po milion evra!

Sudije u Strazburu presudile su u decembru 2020. godine da Mađarska nije ispoštovala zakon EU o tretmanu migranata

Objavljeno: 10:46h

Evropski sud pravde (ECJ) presudio je u četvrtak da Mađarska mora da plati iznos od 200 miliona evra zbog nesprovođenja mera koje su od nje zahtevane u vezi sa migracijama i politikom azila. Takođe, odlučeno je da Mađarska mora da plaća milion evra dnevno sve dok ne ispuni uslove.

Sudije u Strazburu presudile su u decembru 2020. godine da Mađarska nije ispoštovala zakon EU o tretmanu migranata i naložile joj da sprovede promene. Sud je naveo da je nesprovođenje presude „bez presedana i predstavlja izuzetno ozbiljnu povredu prava EU“, prenosi DW.

ECJ je presudio da „Mađarska nije preduzela mere neophodne da bi postupila u skladu sa presudom iz 2020. godine u pogledu pristupa postupku međunarodne zaštite, prava podnosilaca zahteva za međunarodnu zaštitu da ostanu u Mađarskoj dok se ne donese konačna odluka po njihovoj žalbi na odbacivanje zahteva i uklanjanje državljana trećih zemalja koji ilegalno borave“.

Bonus video:

02:15

TRAGOVI NA SUVOJ PLANINI NISU MILANOVI, ČEKA SE ANALIZA Treći dan potrage na Suvoj planini: Ovo zadaje GLAVOBOLJU SPASIOCIMA

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.