"AKO BI MI SE NEŠTO DESILO...": Suprug političarke koji je nađen mrtav ostavio MISTERIOZNO PISMO, odvija se KLUPKO
Angelo Onorato, Foto: Rita / Zuma Press / Profimedia

porodica sigurna da nije izvršio samoubistvo

"AKO BI MI SE NEŠTO DESILO...": Suprug političarke koji je nađen mrtav ostavio MISTERIOZNO PISMO, odvija se KLUPKO

Pronađen je kako sedi na vozačkom sedištu, vezan pojasom, prozori su bili netaknuti, a nije imao cipele

Objavljeno:

Porodica Angela Oronata sigurna je da 55-godišnjak nije izvršio samoubistvo. Suprug italijanske evroposlanice Frančeske Donato pronađen je mrtav u svom automobilu u Palermu u subotu. Nakon uviđaja, policija na telu nije pronašla tragove nasilne smrti. Ali Frančeska i njena 20-godišnja ćerka Karolina su sigurne da on nije digao ruku na sebe.

- Ubili su mi muža! – napisala je Frančeska Donato na društvenim mrežama.

Moj otac nije bio osoba koja bi ovako napustila porodicu. Neka se niko ne usudi da kaže ili pomisli da je moj otac izvršio samoubistvo - rekla je Karolina.

Prema pisanju italijanskog lista Korijere dela sera, ženu i ćerku je policija ispitivala do subote kasno uveče. Ispričale su kako su našle telo 55-godišnjaka nakon celodnevne potrage za njim. Kada se u subotu nije pojavio na ručku, niti im se javio na mobilni, majka i ćerka su počele da ga traže preko aplikacija na telefonu. Lokacija ih je odvela do Viale Regione Siciliana u Palermu, gde su otkrile njegovo telo sa plastičnom vezicom oko vrata.

Frančeske Donato
Frančeske Donatofoto: Fucarini/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Advokat i porodični prijatelj potvrdio je policiji da je preminuli ostavio pismo porodici u kojem pominje mogućnost svoje smrti. U pismu, između ostalog, piše: "Ako bi mi se nešto desilo... Advokat sve zna i poznaje situaciju, kontaktirajte ga".

U pismu je, navodno, otkrio i ko bi ga mogao ubiti.

Policija je uspela da otkrije Angelovo kretanje kobnog dana i prethodne večeri. Veče pre smrti bio je na zabavi, a ujutru se sastao sa jednom osobom nedaleko od Palerma. Odvezao je rođaka na aerodrom i tom prilikom mu rekao: "Rešiću problem sa osobom iz Kapačija, nadam se mirnim putem".

Automobil u kom je pronađeno telo Angela
Automobil u kom je pronađeno telo Angelafoto: Fucarini/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

On je pronađen mrtav u subotu popodne. Imao je plastičnu traku oko vrata, a na košulji su mu pronađene mrlje od krvi, dok u automobilu, prema zaključku policije, nije bilo tragova borbe.

Pronađen je kako sedi na vozačkom sedištu, vezan pojasom, prozori su bili netaknuti, a nije imao cipele. Na njegovoj košulji pronađena je i mrlja od krvi, a pretpostavlja se da je reč o tragovima koji su izašli iz njegovih usta i da je preminuo od gušenja. Takođe, nadzorne kamere nisu pokazale da je neko došao do automobila 55-godišnjaka i ubio ga.

Bonus video:

00:22

Ubistvo u Čačku

(Espreso/ Jutarnji.hr/ Corriere.it/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.