MAJKA SINA (2) DRŽALA U KAVEZU: Policija pronašla dečaka u užasnom stanju, spavao u fekalijama i...
Kavez, Foto: New York State Police

ŠOK!

MAJKA SINA (2) DRŽALA U KAVEZU: Policija pronašla dečaka u užasnom stanju, spavao u fekalijama i...

U policijskom saopštenju se navodi da u kavezu nije bilo dovoljno mesta da dete "stane ili izađe iz kaveza"

Objavljeno:

Naeša Lumpkin (24) iz Njujorka optužena je da je ugrozila bezbednost svog deteta (2) ostavljajući ga zatvorenog u kavezu u njihovoj porodičnoj kući.

Američka policija saopštila je u četvrtak, 16. maja, da je majka uhapšena nakon što je njen sin pronađen u užasnim uslovima, sa modricama po telu. Kasnije je ustanovljeno da je ranije imao prelom dva rebra koja su već bila srasla što govori da su povrede nastale dosta ranije.

Majka je prilikom ispitivanja rekla da je dečak povredio rebra kada je pao niz stepenice krajem prošle godine ili početkom ove, ali da ona nije smatrala da su mu povrede "strašne" zbog čega ga nije odvela kod lekara.

Tokom medicinske procene u bolnici, medicinsko osoblje je potvrdilo da dvogodišnjak ima "modrice na licu i telu". Utvrđeno je i da dete ima dva slomljena rebra koja su zarastala, a prema njihovim procenama, povreda je nastala između deset dana do dve nedelje pre nego što je dete stiglo u bolnicu, saopštila je policija.

Nesrećni dečak je otkriven nakon što je policija došla da uhapsi majku ranije ove godine po drugoj osnovi.

Kada su stigli u kuću da je uhapse, našli su njenog dvogodišnjeg sina u zasebnoj spavaćoj sobi unutar "improvizornog kaveza" napravljenog od ograde za igru koja je bila prekrivena komadom krevetića vezanog sa tri strane. U saopštenju se navodi da u kavezu nije bilo dovoljno mesta da dete "stane ili izađe iz kaveza".

Policija je podelila fotografiju malog kaveza, na kojoj se vide komadi sivog krevetića koji su vezani zajedno u jedno. Otpad i fekalije su bile razbacane po kavezu, navodi se u policijskom izveštaju, u kojem se dodaje da su fekalije razmazane i po zidu pored njega.

"Tamo je bilo ostataka hrane unutra. Kosti od pilećih krilaca. Kosti ili neka vrsta pilećih kostiju. Bilo je odvratno", rekao je vojnik Džejms O'Kalahan za VKBV-TV za scena.

Kavez
Kavezfoto: New York State Police

Policija je u izveštaju navela da su mališan i kavez bili prekriveni "ljudskim fekalijama i urinom".

"Postojali su neki izgovori zašto je dete bilo tako u tom kavezu. Nijedan od njih nije bio dobar razlog. Budimo iskreni, nijedno dete nije zaslužilo da tako živi", dodao je O'Kalahan.

Istražitelji na licu mesta pozvali su Službu za zaštitu dece okruga Eri i ambulantna kola Hitne pomoći u kući da pruže medicinsku pomoć detetu. Mališan je zatim prevezen u Oisheijevu dečju bolnicu na lečenje, saopštila je državna policija.

Prema američkom zakonu, ukoliko se sud izjasni da je majka kriva, preti joj zatvorska kazna u trajanju od godinu dana.

Bonus video:

06:59

LETELI SA PREDSEDNIKOM PO MAGLI U AVIONU IZ PROŠLOG VEKA Eksperti o tragediji u Iranu: Nećemo saznati do kraja rezultate istrage

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.