POSETITE BISER TURSKE KOGA KRASI FANTASTIČNA PRIRODA: Uživajte u čarima azijskog Sen Tropea
Bodrum, Foto: Printscreen/Youtube/Travel Penguin

putovanje i odmor

POSETITE BISER TURSKE KOGA KRASI FANTASTIČNA PRIRODA: Uživajte u čarima azijskog Sen Tropea

Bodrum na prvi pogled više podseća na Grčku nego na ono što bismo očekivali od Turske

Objavljeno:

Bodrum je grad neverovatne istorije koja je svuda ostavila tragove koji svedoče o slavnim i drevnim vremenima.

Ovaj biser Turske krasi fantastična priroda, pa je s razlogom turistima iz našeg regiona izuzetno atraktivan i poželjan na odmor.

Bodrum na prvi pogled više podseća na Grčku nego na ono što bismo očekivali od Turske. Taj utisak posebno naglašavaju bele kockaste kuće sa ravnim krovovima. Sve su uglavnom prizemne, ali mogu maksimalno da se grade do visine tri sprata po zaknonu.Ovaj grad se nalazi na poluostrvu Bodrum na jugozapadnoj obali Turske, na obali gde se vode Egeja susreću sa Sredozemnim morem. Udaljen je oko sat vremena letenja od Istanbula, i nalazi se na pola puta između Marmarisa i Kušadasija.

Od znamenitosti ne treba ništa posebno izdvajati, već ih treba sve posetiti. Tu se nalazi tvrđava Svetog Petra, Mauzolej kralja Mauzolu, Mindska kapija kao i Bodrum bazar, mesto okupljanja i turista i meštana. Svaki sadržaj u Bodrumu svedok je viševekovnog postojanja ovog područja.

Restoran na plaži u Bodrumu
Restoran na plaži u Bodrumufoto: Printscreen/Youtube/Travel Penguin

Svaka ulica ima svoju priču koju pripoveda turistima. Na svakom koraku se vidi mediteranski šarm i dokaz da su ovde do unazad vekovima Grci i Turci živeli i radili zajedno. Ovde je sloga uvek bila priorotet, i to se oseća u razgovoru sa veselim meštanima.

Pogled ka luci u Bodrumu
Pogled ka luci u Bodrumufoto: Printscreen/Youtube/Travel Penguin

Posebno je interesantno da Bodrum nazivaju još i Sen Trope zbog velikog broja luksuznih hotela, restorana i mnoštva superjahti koje su u blizini usidrene. Iako je ovaj deo obale mondenski, i posećuju ga ljudi sa malo "dubljim" džepom, cene su prilagođene i običnim turistima. Kafu možete platiti u kafiću do maksimalno 1 evra, dok su ulični specijaliteti od 2 do 4 evra.

Bonus video:

04:07

OVO JE NAJBOLJI NAČIN ZA REKLAMACIJU TURISTIČKE USLUGE! Nikolić: Mi na odmoru želimo razonodu, a ne da prolazimo kroz NOĆNU MORU

(Espreso/B92 putovanja/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.