VAŽNE INFORMACIJE ZA SVE TURISTE: Uveden novi zakon za OVE VRSTE VOZILA - ovo morate da znate ako putujete U GRČKU
Grčka, Foto: EPA BOUGIOTIS EVANGELOS

PUTOVANJA

VAŽNE INFORMACIJE ZA SVE TURISTE: Uveden novi zakon za OVE VRSTE VOZILA - ovo morate da znate ako putujete U GRČKU

Grčko Ministarstvo pomorstva i politike ostrva usvojilo je novi zakon i trajektnim kompanijama uputilo nova pravila transporta koja neće obradovati vozače

Objavljeno:

Grčko Ministarstvo pomorstva i politike ostrva usvojilo je novi zakon i trajektnim kompanijama uputilo nova pravila transporta koja neće obradovati vozače koji koriste trajekte i brodove a putuju električnim i hibridnim automobilima ili vozilima na alternativna goriva kao što su tečni (LPG) ili prirodni gas (CNG).

Kako prenose grčki mediji, prema novim pravilima električni i hibridni automobili uvek zahtevaju prisustvo pratioca i ne mogu se ukrcati na trajekte sa baterijom napunjenom više od 40% svog kapaciteta dok rezervoari vozila na alternativna goriva ne smeju biti napunjeni sa više od 50% kapaciteta iz bezbednosnih razloga.

Punjenje električnih vozila od sada je zabranjeno na trajektima i brodovima takođe iz bezbednosnih razloga te postaje izazov za putnike zbog nedovoljnih kapaciteta za punjenje na grčkim ostrvima i lukama, što sprečava dopunu nakon vožnje.

Sve češći incidenti tokom pomorskog transporta

U grčkom Ministarstvu pomorstva navode da su smernice formulisane na osnovu studije Evropske agencije za pomorsku bezbednost (EMSA) i međunarodnog iskustva, s obzirom na to da je pitanje transporta vozila koja koriste alternativna goriva pomorskim putem tek nedavno privuklo pažnju globalne pomorske zajednice zbog par nesreća kada je došlo do zapaljenja trajekta ili broda.

Podsećaju da su Evropska agencija za pomorsku bezbednost (EMSA) i Međunarodna unija pomorskih osiguravajućih društava (IUMI) uvele stroge propise, uslove i odredbe radi smanjenja rizika povezanih sa pomenutim vozilima zbog zabrinjavajuće učestalosti incidenata koji ih uključuju tokom pomorskog transporta širom sveta. Ti incidenti mogu uključivati manje eksplozije ili paljenje baterija.

Bonus video:

00:46

Normalizacija vozova koji saobraćaju sa severa Kine do Mađarske i Srbije

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.