RODITELJI U SRBIJI MASOVNO KORISTILI NJIHOVE PROIZVODE: Nemački gigant odlazi u stečaj, OVO JE VELIKI ŠOK
Foto: Profimedia

KO BI REKAO

RODITELJI U SRBIJI MASOVNO KORISTILI NJIHOVE PROIZVODE: Nemački gigant odlazi u stečaj, OVO JE VELIKI ŠOK

Društvo samostalno planira stečajni postupak

Objavljeno:

Čuveni nemački proizvođač dečje hrane Topfer pokrenuo je stečaj!

Kompanija iz Algoja, koja ima oko 170 radnika, podnela je zahtev za postupak restrukturiranja u samoupravi. Topfer, koji veliki deo svoje prodaje ostvaruje u inostranstvu, navodi da su razlozi za podnošenje zahteva za nesolventnost značajno povećanja troškova i pad prodaje.

Lokalni mediji navode da su na poslovanje uticali spoljni faktori poput posledica pandemije koronavirusa i rata u Ukrajini. Tržište u Kini se srušilo kao posledica pandemije korone i od tada se jedva oporavilo. Uz to su povećani troškovi energije i zaposlenih što dodatno opterećuje kompaniju.

- Struktura troškova u budućnosti mora da se prilagodi nivou prodaje - pišu nemački mediji.

Društvo samostalno planira stečajni postupak.

- Naše poslovanje se nastavlja. Već smo imali početne razgovore s našim kupcima i poslovnim partnerima koji podržavaju nastavak poslovanja. Razvićemo koncept restrukturiranja u nadolazećim mesecima kako bismo našu kompaniju učinili sposobnom za budućnost - rekla je generalna direktorka kompanije Susana Gabler za nemačke medije.

Zaposleni su upoznati s trenutnom situacijom dok su njihove plate za naredna tri meseca obezbeđene stečajnom povlasticom.

- Kompanija ima mnogo znanja i iskustva i modernu proizvodnju. Zajedno ćemo restrukturirati Topfer u nadolazećim mesecima kako bismo kompaniji dali buduću perspektivu - rekao je Ludvig Stern koji je uključen u proces restrukturiranja.

Topfer planira preusmeravanje kao deo rešenja za investitore i stoga će uskoro započeti potragu za finansijski jakim partnerom.

Topfer GmbH ima dugu tradiciju. Osnovan je 1911. godine i prvi je proizvođač mlečne hrane za bebe u Nemačkoj. Kompanija od osamdesetih proizvodi i organsku hranu za dojenčad i prirodnu kozmetiku za bebe i majke.

Proizvodi nemačke kompanije prisutni su u mnogim evropskim državama i mogu se kupiti i u Srbiji.

Bonus video

02:46

KINESKA KOMPANIJA IMA DVA RUDNIKA U EVROPI, A OBA SU U SRBIJI Gosti jutarnjeg programa diskutuju o prednostima zelenih rudnika!

(Espreso/Feniks magazin/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.