KUPUJU MAJČINO MLEKO NA CRNOG TRŽIŠTU I PIJU IZ BIZARNOG RAZLOGA: Bolestan trend na TikToku! (VIDEO)
Majčino mleko, Foto: Printscreen/TikTok/dr.karanr

da li je moguće?

KUPUJU MAJČINO MLEKO NA CRNOG TRŽIŠTU I PIJU IZ BIZARNOG RAZLOGA: Bolestan trend na TikToku! (VIDEO)

Video je izazvao burne reakcije, pogotovo kada je influenser objasnio ukus navedenog mleka, koje je, po pravilu, samo hrana za bebe

Objavljeno:

Na društvenoj mreži Tik Tok osvanuo je snimak koji je izazvao pometnju među korisnicima, jer su sa jedne strane jedni ostali zgroženi tvrdnjama, dok su se drugi zabrinuli da li ovaj bizaran slučaj može postati trend.

Naime, jedan fitnes influenser je podelio na svom Tik Toku kako jeftino kupuje majčino mleko na crnom tržištu, a potom ga koristi u svakodnevnoj ishrani kao proteinski izvor.

Video je izazvao burne reakcije, pogotovo kada je influenser objasnio ukus navedenog mleka, koje je, po pravilu, samo hrana za bebe.

- Ukus majčinog mleka je kao ono mleko koje ostane na dnu činije kada pojedete svoje pahuljice. Veoma slatko i pitko - objasnio je influenser, a potom uzeo veliki gutljaj mleka.

Oglasio se i Tik Tok doktor

Nakon što je video influensera postao viralan zbog navedenih tvrdnji, doktor Karan Raž se oglasio i objasnio zašto majčino mleko nije pogodno za konzumaciju kod odraslih.

- Ako planirate da pijete mleko za bebe kao odrasla osoba, morate znati nekoliko stvari. Za početak, majčino mleko sadrži manje proteina nego kravlje mleko — majčino sadrži 1,1 odsto, dok kravlje ima 3,2 odsto na istu količinu. Ukoliko planirate da ga pijete zbog mišićne mase, iako majčinsko mleko sadrži hormone za rast — koje pogoduju bebama i njihovom pravilnom razvoju — postoji nula istraživanja da podrže teoriju da pomažu pri treniranju i razvoju mišićne mase kod odraslih - objasnio je dr Karan.

Kako je dalje objasnio, majčino mleko sadrži više laktoze koja pomaže razvoju i održavanju digestivnog trakta kod beba, ali su sve pogodnosti ovog mleka tu zbog naših najmlađih.

- Bebino mleko daje placebo efekat kod odraslih i konzumacijom ovog mleka od nepoznatog izvora i bez provere izlažete sebe većem riziku patogena i infekcija - završava doktor.

Bonus video:

03:53

DIDI JANKOVIĆ OTKRILA: Svako veče sama kupam bebu, ne dojim je, a mleko kupujem u Beču!

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.