POLICAJAC NAŠAO BEBU PAR DANA PRE BOŽIĆA, A ONDA JE NAKON 23 GODINE SUDBINA UMEŠALE PRSTE: Telefon je zazvonio...
Ponovni susret, Foto: Printscreen/Youtube/FoxNews

NEVEROVATNO

POLICAJAC NAŠAO BEBU PAR DANA PRE BOŽIĆA, A ONDA JE NAKON 23 GODINE SUDBINA UMEŠALE PRSTE: Telefon je zazvonio...

Novorođenče su otkrili studenti u hodniku stambene zgrade u Saut Bendu u Indijani

Objavljeno:

U decembru 2000. godine, tri dana pre Božića, policijski poručnik Džin Ejster primio je kasno noćni telefonski poziv o bebi pronađenoj napuštenoj u kartonskoj kutiji.

- Bio je umotan u ćebad i flanelsku košulju. Nije bilo nikakve poruke - kaže Ejster (70)

Na putu do bolnice, Ejster kaže da je uzeo plišanog medu da bebi donese malo utehe.

- Samo sam želeo da zna da je stalo do njega - kaže Ejster.

Tokom istrage, Ejster je počeo da govori o detetu kao o bebi Isusu.

- Rođen je nekoliko dana pre Božića i stavljen u kutiju - i u mom umu ta kutija su bile jasle. Tako je postao beba Isus - ispričao je policajac.

Nakon što je Ejster saznao da je beba smeštena kod nekih sjajnih usvojitelja, odahnuo je sa olakšanjem. Život je išao dalje i dolazili su novi slučajevi, ali Ejster kaže da nikada nije prestao da razmišlja o bebi.

- Pitao sam se ’šta je bilo sa njim?‘ I ne daj Bože, jesam li ga ikada uhapsio? Da li je još uvek bio živ? - kaže Ejster.

Ejster, koji je otišao u penziju 2019. godine, nedavno je dobio odgovore.

- Sedim ovde 23 godine kasnije i telefon zvoni - kaže Ejster. Bio je to policajac Džoš Morgan i bio je sa mladićem po imenu Metju Hegedus-Stjuart.

- On mi je rekao: 'Nećete verovati u ovo, ali beba Isus trenutno sedi pored mene. On je moj novi pripravnik policajac."

Morgan i Hegedus-Stjuart uskoro su sastavili delove neobične životne slagalice, a sve je počelo da se odmotava kada su policajci odgovorili na situaciju u kući u apartmanima Park Džeferson - istoj zgradi u kojoj je Hegedus-Stjuart bio napušten.

- Kad smo došli tamo rekao sam da sam tu bio napušten kao beba. Onda je Morgan pogledao izveštaj i video ime Džina Ejstera prikačeno uz njega. - kaže mladić.

22. marta, stari policajac i napuštena beba, sada mladić, ponovo su se sreli. Sastanak je bio posebno potresan za Ejstera, koji je u januaru izgubio svoje jedino dete, sina Nikolasa.

- Vidim neke situacije u Metu koji me podsećaju na mog sina – on ima isti osmeh, isti smeh, istu tamnu kosu i stas - kaže Ejster. Hegedus-Stjuart i njegova verenica Džilijan roditelji su 14-mesečne ćerke Aspene i u junu će dobiti dečaka. Aspen je rođena istog dana kada je njen tata legalno usvojen.

- Postoji toliko slučajnosti - kaže Ejster. „Mislim, Met završava terensku obuku i nasumično biva raspoređen u okrug stambenog kompleksa u kojem je pronađen. Kakve su šanse?"

- Razgovarao sam sa nekoliko Metovih nadzornika i svi su rekli istu stvar: on je ljubazan oficir, on je dobro dete. Da se ovako sretnemo posle toliko vremena pravo je čudo - kaže Ejster.

Bonus video:

51:09

USIJANJE 03.05.2024.

(Espreso/Kurir/Today/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.